Folytonos megújulás (képgalériával)2020. május 28. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9333_0_300.jpgFolyamatosan ellenőrzik és javítják az utakat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai. A különböző eljárásokat az utak szerepe, valamint azok állapota szerint ütemezik be. Emellett a hidakat is szigetelik a Borsodnádasd és Járdánháza között lévő kerékpárúton, mely az Arló és Ózd közötti átkelőkön is folytatódik majd.

Visszatérő probléma városunkban az utak rossz állapota. Ózdon a szakaszok egy részét az Ózdi Városüzemeltető Intézmény, míg a másik felét a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezeli. A helyiek folyamatosan kátyúznak, az útviszonyok alakulásával kapcsolatban pedig megkerestük az állami céget is. Pécsi Norbert Sándor, a kommunikációs osztály vezetője írásban a következő tájékoztatást adta.

„Ahogy a teljes megyei közúthálózaton, úgy Ózd környékén is útellenőreink folyamatosan ellenőrzik az utak állapotát, tőlük, illetve a társszervek és a közlekedők jelzései alapján, valamint az utak úthálózati szerepe alapján ütemezzük be a munkákat, és folyamatosan dolgozunk a burkolathibák javításán. A burkolathibák észlelésekor vagy az útellenőr végez azonnali beavatkozást, vagy ütemezetten a kátyúzási feladatokkal megbízott brigádok, ilyen esetekben az útellenőr a burkolathibára figyelmeztető közúti jelzést helyez ki a brigád érkezéséig” - áll a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatójában.

Fontos megemlíteni, hogy a Magyar Közút a forgalomban résztvevők segítségét is kéri a problémák elhárításához. Ehhez el kell látogatni az internet.kozut.hu weboldal bejelentések, érdeklődések és panaszok menüpontjába. Itt egy egyszerű lépésekből álló űrlap kitöltésével jelezhetjük észrevételeinket a cég felé. Emellett a közeli kerékpárutakon is jelen vannak a dolgozók.

Jelenleg szigetelési munkálatok zajlanak a Borsodnádasd és Járdánháza között lévő hídon, mely az Arló és Ózd közötti hídon is folytatódik. A szigetelési munkálatok után mindkét hídon a tervezett betonfelület javítási munkák következnek, majd a jövő hét folyamán az új aszfaltburkolat építése következik.

A még hátralévő egyéb munkálatok elvégzése után, várhatóan a jövő hét végére mindkét híd visszaadható a forgalom számára, így a lezárt útszakaszokkal együtt a biciklisek újra használatba vehetik a megújult kerékpáros létesítményt.


333_0_t 333_1_t
Vissza