Elhagyott járművek (képgalériával)2020. május 28. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9334_0_300.jpgÚjabb autót szállíttattak el a városi rendészet munkatársai egy Bolyki főúti parkolóból. A tulajdonost többször kérték levélben, hogy távolítsa el onnan a gépjárművet, azonban nem tett eleget ennek a kötelezettségnek. Ózdon egyébként nem egyedülálló az elhagyott, rendszám nélküli járművek látványa. A rendészek idén már harminc felszólítást küldtek ki ilyen esetek miatt.

Megelégelte, hogy nem tud beállni a parkolóba, ezért kivontatta az út közepére az autót. A nem mindennapi eset még 2017-ben történt a Vasvár út 74. szám mögött. Az ügy végére az Ózd Városi Rendészet munkatársai tettek pontot, vagyis elszállíttatták a Suzukit, csak úgy mint egy évvel később azt a gazdátlannak tűnő lakókocsit a Nemzetőr úti parkoló sarkából, amely körülbelül tizenkét évig állt ott. A Bolyki főút 35. szám mögötti parkolóban, egy piros Opel Corsáról már több lakossági jelzés is érkezett a rendészet munkatársai felé, hogy már hosszú ideje ott áll. A panaszok elsősorban arról szóltak, hogy egyébként sincs ezen a területen bőséges parkolóhely, ezért bosszúságot okoz számukra az autó. A tulajdonost többször is felszólították, és meg is bírságolták ötvenezer forintra, ez azonban nem vezetett eredményre. Így ma már ez a gépjármű is a rendészet telephelyén várja sorsát a többivel együtt.

„Idén, vagyis május hónapig harminc ilyen felszólítást küldtünk ki. A jogsértők nyolcvan-kilencven százaléka azt kell, hogy mondjam, hogy együttműködő. Megszüntetik a jogsértést. Adott határidőre eleget tesznek kötelezettségüknek. Egy-két kirívó eset van, hogy a felszólítás, figyelmeztetés nem vezet eredményre, az ilyen esetekben megtesszük a szükséges intézkedéseket a bírságon kívül. Tehát ettől függetlenül még egy bírságot is fog kapni” - mondta Talján Róbert, az Ózd Városi Rendészet rendészetvezetője.

A három autót hamarosan a regisztrált autóbontóba szállítják majd. Ha csak nem jelentkezik értük a jogos tulajdonos. Aki kiválthatja az autót, amennyiben bemutatja a befizetett bírságot, és rendezi a napi tárolási költséget, valamint az elszállítás díját is. Persze ezeket leszámítva is több autó várakozik magára hagyva városunkban egy-egy helyszínen. A Bulcsú úton például egy Iveco típusú kisbusz áll már hónapok óta a padka mellé parkolva. Ez alá bepillantva jól látható egy olajfolt is, amely feltételezhetőleg ebből a gépjárműből származik. A Bolyki főúton is találkoztunk hasonló jelenséggel.

Információink szerint egy Opel Astra is régóta áll már a Bolyki főúton. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy a parkolót jelző vonalakat az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai sem tudták megfelelően felfesteni. Az Ózd Városi Rendészet munkatársai is megtekintették a gépjárművet, és hamarosan kiküldik a felszólítást a tulajdonosnak.

Egyébként az erre vonatkozó rendelet lehetővé teszi közterület-használati engedély beszerzését. Ezt az önkormányzattól kell kérni a tulajdonosnak, amely egy hónapig érvényes és húszezer forintba kerül, azonban egy évben csak egyszer igényelhető.


334_0_t 334_1_t 334_2_t 334_3_t
334_4_t 334_5_t 334_6_t 334_7_t
334_8_t 334_9_t 334_10_t 334_11_t
Vissza