Irány az ovi (képgalériával)2020. május 28. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9336_0_300.jpgPetíciót készítettek az érintett szülők és a területi képviselő a Mogyorósvölgyi Óvoda újranyitása érdekében. Korábban csak kevesen jelezték, hogy oda szeretnék vinni gyermeküket, így azokat az Ózdi Városközponti Óvodák vezetője a Nemzetőr úti intézményi egységhez irányította. A polgármester ugyanakkor elmondta, hogy mivel nagyobb igény mutatkozott rá, így megnyitják a létesítményt.

A Mogyorósvölgyi Óvodában egy korábbi beiratkozáson, az épületben és azon kívül is nyüzsögtek a gyermekek, a vidámság hangja töltötte meg a környékét. A járvány miatt viszont bezárták az intézményt. Most az újranyitás érdekében a szülők is felszólaltak, ugyanis az Ózdi Városközponti Óvodák vezetője a Nemzetőr úti intézményi egységhez irányította az apróságokat a kis létszámú jelentkezés miatt.

„Nagyon sokan szeretnénk óvodába hozni gyermekeinket, hogy tudjunk nyugodtan dolgozni, de azt nem vállaljuk fel, hogy a gyermekeinket egy idegen környezetben, idegen óvónőkkel hagyjuk. Ezért úgy beszéltük meg, hogy valamit megpróbálunk tenni az ügy érdekében, hogy kinyisson az óvoda. Ehhez azt a megoldást választottuk, hogy írtunk egy levelet a polgármesternek, amiben mi szülők aláírjuk, hogy szeretnénk az újranyitást” - mondta Kovács Vanda, szülő.

A múlt heti informális testületi ülésen a terület képviselője vetette fel a Mogyorósvölgyi Óvoda problémáját a testületnek. Mivel szerinte eddig nem történt előrelépés az ügyben, így a kezdeményezés mellé állt.

„Már múlt héten több szülő jelezte felém, hogy nagyon örül az óvodák újranyitásának, azonban annak már nem, hogy a Mogyorósvölgyi Óvoda nem nyit ki. Én ezt a múlt heti informális testületi ülésen jeleztem is a város vezetésének és polgármester úrnak. Azonban az elmúlt egy hétben semmi nem történt ebben az ügyben. Éppen ezért én a kisgyermekes szülők mellé álltam, és az általuk kezdeményezett aláírásgyűjtést minden lehetséges módon támogattam, és támogatom a jövőben is” - nyilatkozta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A kialakult helyzettel kapcsolatban megkerestük Janiczak Dávid polgármestert is. A városvezető elmondta, hogy a rendkívüli szünetet május 25-én visszavonta, így minden ovi kinyithat. Mivel összevont óvodákról van szó, és akkor még csupán hárman jelentkeztek a Mogyorósvölgyibe, az amúgy is nyitva lévő Nemzetőr útira esett a választás.

„Én úgy gondolom, hogy ez egy bölcs döntés volt a vezető részéről. Mivel érkezett megkeresés, hogy többen szeretnék a gyermeküket a Mogyorósvölgyi Óvodába járatni, így az intézményvezető ki fogja nyitni azt az óvodát is. Én úgy gondolom, hogy semmi szükség nem volt arra, hogy a polgármesternek vagy a képviselőnek szóljanak, vagy hogy erről nyilvánosság előtt legyen szó. Az intézményvezető mint ahogyan eddig is a szülők és a gyermekek kedvében kellett, hogy járjon. A kötelességének eleget tesz” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A döntésnek megfelelően holnap kinyit a Mogyorósvölgyi Óvoda. Június 2-án vagyis jövő héten kedden pedig már a Katona Úti Óvoda is fogad majd gyermekeket. A jelenlegi adatok szerint egyébként városszerte az apróságok szüleinek mintegy 15%-a kérte a felügyeletet.


336_0_t 336_1_t 336_2_t 336_3_t
336_4_t 336_5_t
Vissza