Nyitott iskolák (képgalériával)2020. június 9. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/9359_0_300.jpgA gyerekek felügyelete mellett a lemaradások pótlásában is segítséget nyújtanak a II. János Pál Katolikus Általános Iskolában. Második hete ugyanis újra látogathatják az oktatási intézményeket azok a diákok, akik a március óta bevezetett digitális oktatás során lemaradtak a tananyaggal. Az elmúlt hónapok, illetve az elmúlt bő egy hét tapasztalatai sokat segíthetnek majd a jövőben a pedagógusoknak.

Természetismeretből, hittanból és egyéb tárgyakból pótolják a hiányosságokat a II. János Pál Katolikus Általános Iskola tanulói. A veszélyhelyzet kihirdetése óta bevezetett digitális oktatási forma sokaknak jelentett nehézséget, ami részben a technikai eszközök hiányából is fakad. Június 2-tól azonban lehetőség nyílt arra, hogy a tananyagban elmaradt diákok a pedagógusok segítségével, iskolai környezetben hozhassák be a lemaradásokat.

„Vannak lemaradások. Kinél kisebb, kinél nagyobb. Ezt már ebbe az egy-két, három hétben bepótolni nem lehet, nem is ez a célunk. Reméljük, hogy szeptembertől már töretlenül, és mindenféle kényszerszünet nélkül tudunk dolgozni. Azok az első hónapok fogják majd behozni a lemaradást. Nyilván szeptemberben majd egy hatalmas kárfelméréssel kezdünk, és utána következhet majd a munka” - nyilatkozta Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola igazgatója.

Az otthoni tanulás azokban a családokban is nehézségekbe ütközött, ahol több, tanköteles gyermek él együtt, hiszen nekik sok esetben egyetlen eszközön kellett osztozniuk. A diákok tapasztalatai azonban eltérőek, és az sem elhanyagolható körülmény, hogy a szülő, vagy a testvérek tudnak-e segíteni a tanulásban.

„Az első hét nem ment annyira, utána belelendültem, és aztán már jól ment” - mondta Bódi Brendon, tanuló.

A tanulók tapasztalatai alapján az is kiderült, hogy bizonyos tárgyakból nehezebben ment az otthoni felkészülés, így ezeknél különösen nagy segítséget nyújthat ez a lehetőség.

„Nekem nem volt nagyon nehéz, talán a kémia egy kicsit” - emelte ki Szirmai Zsolt, tanuló.

Az iskolában persze nemcsak a tantermekben folyik a munka, hanem a könyvtárban is, hiszen a tankönyvek visszavétele is a napokban történt. Néhány diák pedig a tanulás mellett nem feledkezett meg a múlt hét vasárnapi pedagógus napról sem. Ők, ebből az alkalomból egy apró ajándékkal lepték meg az intézmény igazgatóját. A bizonyítványosztás, és a tanévzáró ideje is hamarosan eljön, így ezek szervezése már folyamatban van.


359_0_t 359_1_t 359_2_t 359_3_t
359_4_t 359_5_t 359_6_t 359_7_t
359_8_t
Vissza