Nemsokára szünet (képgalériával)2020. június 12. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/9371_0_300.jpgMár csak néhány nap van hátra a 2019/2020-as tanévből. A diákok és tanárok idén a járványhelyzet miatt egészen új formáját élték meg az oktatásnak, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy gördülékenyen ment a tanítás így is. Az év végi osztályzások lezajlottak, és az általános iskolákban készülnek az évzáróra, ballagásra.

Tavaly június elején a 25. Kelló József Mozgásfesztiválon az Újváros Téri Általános Iskola aulája teljesen megtelt diákokkal és szülőkkel. Most pedig március közepe óta nemcsak a központi gyülekező tér üres, de az összes tanterem is, hiszen a diákok távoktatás formájában tanultak az elmúlt hónapokban.

„Át kellett állnunk egy teljesen másfajta munkarendre. Rengeteg segítő-, oktatóanyagot készítettünk, illetve kerestünk az interneten, amivel a gyerekek a tanár jelenléte nélkül is valamilyen szinten meg tudták oldani a tananyag feldolgozását. Úgy gondolom, hogy ez nagyjából jól sikerült is, mármint a lehetőségekhez képest jól sikerült, és így le is tudtuk osztályozni a gyerekeket év végére” - nyilatkozta Kalló Gyula, az Újváros Téri Általános Iskola igazgatóhelyettese.

Már nincs sok teendő ebben a tanévben, a könyvtári tankönyveket a napokban viszik vissza a gyerekek, és persze készülnek az évzáróra és a ballagásra. Az aula ebben az intézményben már berendezve várja a diákokat.

„Tizenhatodikán, kedden tervezzük a ballagást, fél négytől a 8/A. osztály, öt órától a 8/B. osztály. Jó idő esetén kint az udvaron, ott osztályonként, gyerekenként két szülő vehet részt a ballagáson, természetesen betartva a szájmaszk, viselését, illetve a távolságtartást, viszont ha rossz idő lesz, akkor itt, az aulában fogjuk, de akkor csak a gyerekek és az érintett nevelők részvételével” - mondta Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola igazgatója.

Az évzárókat a következő két napon rendezik meg, 17-én, szerdán az alsós, míg 18-án, csütörtökön a felsős évfolyamoknak külön-külön. A bizonyítványokat ezután nem lesz érdemes hazavinni, de aki szeretné, természetesen megteheti.

A Vasvár Úti Általános Iskolában a ballagó nyolcadikosok búcsúzóul öt társuk szavalatát és az igazgató beszédét hallhatják majd felvételről.

„Tulajdonképpen a járványügyi veszélyhelyzet miatt ezt is át kellett szerveznünk. Épp a holnapi napon, június 13-án lett volna eredetileg a ballagásunk, de ezt is át kellett tennünk egy másik időpontra, június 16-án, illetve 17-én két időpontot alakítottunk ki, az osztályok pedig külön-külön fognak elballagni majd” - fogalmazott ifj. Hák Sándor, a Vasvár Úti Általános Iskola igazgatója.

Az igazgató egyébként azt mondja, bár egyik pillanatról a másikra kellett átállniuk a digitális tanrendre, a pedagógusok könnyen megoldották a feladatot. A gyerekek és szüleik is jól vették az akadályt, így a diákokat le tudták zárni év végén.


371_0_t 371_1_t 371_2_t 371_3_t
371_4_t 371_5_t 371_6_t 371_7_t
371_8_t
Vissza