Különleges ballagások (képgalériával)2020. június 16. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/9379_0_300.jpgRendhagyó módon ballagtak a diákok a Vasvár Úti Általános Iskolában is. A kialakult járványügyi helyzet miatt az intézmény tanulói ezúttal a szokásos ünnepség helyett videófelvételről láthatták a ballagási műsort. Emellett osztályonként vehették át bizonyítványaikat. A tervek szerint a közelgő évzárókat is ehhez hasonlóan fogják megtartani az intézmények.

A ballagások hagyományos dallamára vonultak be ma reggel a diákok a Vasvár Úti Általános Iskola épületébe. A járványügyi helyzetre való tekintettel azonban a szülők és rokonok csak az intézmény kapujából figyelhették a történéseket. A szinte üres aulában ezúttal a ballagási ünnepség is különleges formában zajlott le.

„Ez egy teljesen újfajta ballagás, azt találtuk ki, hogy mindenképpen el tudjanak búcsúzni a gyerekek, hogy videóról fog menni a műsor a Vasvár Úti Iskolában. Öt osztály ballag, és így ötször kellene előadni, hiszen az osztályok csak egyesével jöhetnek be búcsúzni az iskolába. A gyerekeknek is azért öröm, hogy bejöhetnek még így utoljára, erre az utolsó búcsúzásra” - mondta Faragóné Szemán Kitti, a Vasvár Úti Általános Iskola pedagógusa.

A kisfilmben az igazgató beszédén kívül több hetedikes és nyolcadikos diák is szerepelt, ők szavaltak vagy énekeltek. Az egymástól körülbelül másfél méterre ülő ballagó tanulók mind csendben hallgatták és figyelték a képsorokat.

„Nagyon szomorú, hogy így kellett elballagnunk. De biztos, hogy ezt a gyerekeimnek mesélni fogom, hogy milyen különlegesen ballagtunk el, de ez egy új kezdet” - fogalmazott Burkovits Petra, a Vasvár Úti Általános Iskola tanulója.

A ballagó diákok végül átvehették a bizonyítványaikat, illetve a valamilyen téren kiemelkedő tanulók jutalmat is kaptak. Ezt követően tanáraik jó tanácsokkal búcsúztak el a gyerekektől, akik kisebb ajándékot is kaptak útravalóul. Annak ellenére, hogy a parlament ma döntött a veszélyhelyzet megszűnéséről, az iskolákban a közelgő évzárókat is ehhez hasonlóan, rendhagyó módon fogják megtartani.


379_0_t 379_1_t 379_2_t 379_3_t
379_4_t 379_5_t 379_6_t 379_7_t
379_8_t 379_9_t 379_10_t 379_11_t

 

Vissza