Tanévzáró ünnepségek (képgalériával)2020. június 19. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/9393_0_300.jpgSzinte a megszokott rendben zárhatták a tanévet a diákok a helyi iskolákban. Az enyhülő járványügyi helyzetnek köszönhetően a tanulók, tanárok közösen vehettek részt az évzáró ünnepségeken. A hozzátartozók viszont csak korlátozott számban látogathatták az intézményeket. Az eseményeken a versek és a beszédek mellett minden diák átvehette a bizonyítványát.

Idén is szentmisével kezdődött meg a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium évzáró ünnepsége. Az enyhülő járványügyi helyzetnek köszönhetően a tanulók és tanárok közösen búcsúztathatták el a tanévet az Ív úti templomban. Szőke Gábor plébános beszéde után Hajdu Krisztián, az iskola igazgatója mondta el az év eredményeit, majd összegezte azt.

„Itt vagyunk 2020 júniusában. Kicsit esik az eső és ebben a gyönyörű templomban tudunk egymástól elbúcsúzni. Rendhagyó módon ugyan, hisz a mi életünkre is árnyékot vet már egy közeli katasztrófa. Azonban eddig sikeresen vettük a védekezéssel együtt járó akadályokat” - mondta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója.

Az igazgató beszéde után felolvasták a valamilyen téren kiemelkedő diákok neveit. Kézhez csak néhányan kapták a jutalmukat, a minél kevesebb kontaktus érdekében. Végül a templom előtt a szülők álltak sorfalat a tanulók elvonulásához. A II. János Pál Katolikus Általános Iskolában is hasonló módon kezdődött a tanévzáró ünnepség. A Himnuszt egy vidám vers követte, majd az intézmény vezetője szólt pár szót a gyerekekhez.

„Én úgy gondolom, hogy a március eleji helyzetből a lehető legjobbat hozta ki a mi iskolánk is, és mondhatom azt, hogy az oktatásügy is. A gyerekeknek a többsége jól vette az akadályt. Ezek közül a gyerekek közül is 70 olyan tanulónk van, aki kiemelkedően, minden tantárgyból folyamatosan – persze nagy szülői segítséggel – tudott dolgozni. Ezeket a gyerekeket rendkívüli módon és soron kívül meg fogjuk jutalmazni” - emelte ki Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola igazgatója.

Az Apáczai Csere János Általános Iskolában évfolyamonként zárták le az évet. Ott az intézmény udvarán tartották meg az ünnepséget. Minden tanulót maximum két szülő kísérhetett el, többen a kapun kívülről figyelték az eseményeket. A diákok a bevonulást követően verset szavaltak, majd az igazgató beszéde után itt is kiosztották a bizonyítványokat.


393_0_t 393_1_t 393_2_t 393_3_t
393_4_t 393_5_t 393_6_t 393_7_t
393_8_t 393_9_t 393_10_t 393_11_t
393_12_t 393_13_t 393_14_t 393_15_t
Vissza