Hagyományos módon (képgalériával)2020. június 24. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/9404_0_300.jpgA leendő kilencedikes diákok iratkoztak be ma délelőtt a József Attila Gimnáziumba. Ennek formája és lebonyolítása ezúttal kissé eltért a korábbi években megszokottaktól. A járványveszély miatt ugyanis ennek online úton való intézésére is lehetőséget kínáltak.

Leendő kilencedikesek érkeztek a József Attila Gimnázium épülete elé, hogy beiratkozzanak a következő tanévre. A járványügyi helyzet miatt azonban ezt bizonyos óvintézkedések előzték meg. A kockázat csökkentése érdekében az intézmény ezen kívül olyan lehetőséget is felkínált a diákoknak, illetve szüleiknek, amelyre a korábbi években még nem volt példa.

„A beiratkozás kétféleképpen történhet. Személyesen, mint a korábbi években bármikor. Ekkor a szülő eljön a gyermekével együtt, és beíratja a tanulót, de a kialakult járványügyi helyzet miatt még lehetséges az online beiratkozás is. Az online beiratkozás a KRÉTA rendszeren keresztül történik” - mondta Bolykiné Katona Erzsébet, az Ózdi József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium intézményvezetője.

A leendő diákok, illetve szüleik az online módon történő beiratkozás helyett inkább a hagyományos formát választották. Így személyesen jelentek meg, hogy bemutassák a szükséges dokumentumokat. Az ilyenkor szokásos adminisztrációt egymástól távol eső osztálytermekben végezték el, hogy így is biztosítsák a kellő távolságtartást. Az itt megjelent diákok közül többen részt vettek olyan a gimnázium által szervezett programokon, amelyek segítették őket a döntésben.

„A nyílt napon nekem nagyon megtetszett az informatika, és én ezen az ágon szeretnék továbbtanulni” - nyilatkozta Gáti Botond.

Persze sokakat a nyílt napon elhangzottakon kívül egyéb tényezők is befolyásoltak a döntésben. Martinának nemcsak a testvére, hanem több ismerőse is már ide jár.

„Igazából, amikor volt a nyílt nap, akkor nagyon megtetszett a suli, és a katonai szak az még jobban” - fogalmazott Horváth Martina.

Az élet azonban most sem állt le teljesen, hiszen az intézmény diákjai közül hatan meghívást kaptak a Bibó István Tehetséggondozó Táborba, amelyet Egerben szerveztek meg. Itt kommunikáción és médiaismereten kívül a külföldi ösztöndíjak által kínált lehetőségekkel is megismerkedhettek a JAG diákjai. Az Agria Universitas Egyesület által koordinált táborban azonban egyéb érdekes programokat is kínáltak a meghívott diákoknak. Így például a napokban a generációk közötti konfliktusokról, és a közösségi média hatásairól tarthattak eszmecserét.


404_0_t 404_1_t 404_2_t 404_3_t
404_4_t 404_5_t 404_6_t 404_7_t
Vissza