Digitális oktatás (képgalériával)2020. június 30. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/9414_0_300.jpgA Magyar Református Szeretetszolgálat Válaszút programja kapcsán tartottak képzést közel negyven pedagógus részvételével. Korábban már létrehoztak egy digitális tantermet. Ez nemcsak a fiataloknak, hanem a tanároknak is segít, ugyanis manapság már rengeteg hasznos elektronikus segédeszközt lehet felhasználni a sikeres oktatás érdekében.

A Magyar Református Szeretetszolgálat térségünkben is több módon igyekszik segíteni a rászorulóknak. Ilyen például a Válaszút program is, amelynek keretében az alapítvány városunkban működtet egy digitális felzárkóztató programot, melynek lényege, hogy a leszakadó térség fiataljai számára segítő kezet nyújtson. Most az elmúlt hónapok történéseire reagálva hoztak létre egy új tervet.

„Itt volt ugye ez a pandémiás időszak amiben láttuk, hogy a pedagógusoknak elég nehéz volt a digitális oktatásba bekapcsolódni, illetve az ezzel kapcsolatos feladataikat megoldani, ezért úgy gondoltuk kollégáinkkal, hogy kidolgozunk egy tematikát, amit szétküldtünk az iskolákba” - mondta Bakos Zsuzsanna, a Magyar Református Szeretetszolgálat Válaszút programjának szakmai vezetője.

A mostani képzésen közel negyven pedagógus vett részt az egyik helyi vendéglátóegység piros szalonjában. Olyan felületekkel ismerkedtek meg a pedagógusok, amelyeket a digitális oktatás során alkalmazni tudnak. Ilyen program volt például a Classroom és a Zoom is. A Magyar Református Szeretetszolgálat munkáját most a Mobidik elnevezésű program is segíti.

„Amikor a kormány meghirdette a digitális oktatási stratégiát 2016-ban, akkor ennek támogatására indítottuk el a Mobidik– Mobil Digiális Iskola programot. Ez egy utazó iskola, egy utazó tanterem, ami mindenféle digitális földi jóval van fölszerelve. Ennek az a feladata, hogy a pedagógus kollégákat megismertesse a stratégia fontosabb elemeivel és segítse őket a digitális pedagógiai képzésben” - nyilatkozta Matolcsy Miklós, a Pont Velem Nonprofit Kft. ügyvezetője, a Mobidik Program vezetője.

A program három éve működik és járja az ország iskoláiban és nyári táboraiban. Városunkban pedig a szeretetszolgálattal együttműködve rendeztek be egy hasonló, fix termet a Pázmány úton a hátrányos helyzetű gyerekek számára. A jelenlegi oktatási sorozat hat részből áll majd, ennek első előadása zajlott a napokban, amelynek főként az ismerkedés volt a célja.


414_0_t 414_1_t 414_2_t 414_3_t
Vissza