Négy év (képgalériával)2020. július 8. (szerda) 19:00 - Kultúranews/9451_0_300.jpgNegyedik születésnapját ünnepli a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. és két ózdi intézménye, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark, valamint a Digitális Erőmű. Ennek alkalmából ma az Erőműben gyűltek össze a létesítmények dolgozói, illetve a velük együttműködő cégek, és egyéb szervezetek meghívott képviselői.

Negyedik születésnaphoz négy torta dukál. Többek között ezzel és kapros pörkölttel készültek a Digitális Erőműbe érkezők számára, hiszen négy éves múltra tekinthet vissza a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. A céghez tartozó két intézmény, az Erőmű és a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark Ózd és a környék meghatározó létesítményeivé váltak az utóbbi években, ehhez pedig hozzájárult az is, hogy szoros kapcsolatrendszert alakítottak ki helyi szervezetekkel, iskolákkal is.

„Fő feladatunk a digitális pedagógia, négy iskolával van egy olyan kapcsolatunk, hogy a digitális módszertani fejlesztést az iskolákban az ehhez kapcsolódó eszközbeszerzésekkel együtt mi vezetjük, mi irányítjuk. Ezek ózdi iskolák, három általános iskola és a gimnázium. Aztán ezen kívül a Digitális Módszertani Pedagógiai Központtal, ami egy országos szervezet, azzal is nagyon jó kapcsolatot ápolunk” - emelte ki Bojtos Zoltán, a Digitális Erőmű intézményvezetője.

A Digitális Erőműben egyébként számtalan rendezvényt megvalósítottak már, elég csak a jótékonysági bálokra gondolni, de szabadulószobával, és az alagsorban egy nemrég bevezetett újdonsággal, a Lézerharccal is várják a látogatókat. Azért itt mégis a legfontosabb a digitalizáció.

„Amellett, hogy az országos digitalizációs programnak az élharcosai vagyunk, és a legnagyobb termelője, az ózdi intézményeink fejlesztése és fenntartása jelenti a fő tevékenységünket. Itt ki van írva a falra, hogy 4 év már történelem, és ezt valóban így is érezzük egyébként. Ennyi idő alatt 70 ezer látogatója volt az intézményeinknek, ez nagyjából olyan, mintha Sopron megyei jogú város és megyeszékhelynek az összes lakosa ellátogatott volna hozzánk” - mondta Lovas Lajos, a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az NFÉ tekintetében is elmondható, hogy a számtalan jól bevált program, például a kertmozi mellett mindig újítanak valamit. Az intézmény egyedülálló élményt nyújt a filmek szerelmeseinek. Azonban a hosszú távú tervek között nemcsak a már említett létesítmények fejlesztése szerepel, hanem a Rombauer-színpad és az azt körbeölelő tér kulturális központtá tétele is.


451_0_t 451_1_t 451_2_t 451_3_t
451_4_t 451_5_t 451_6_t 451_7_t
451_8_t 451_9_t 451_10_t 451_11_t
451_12_t 451_13_t 451_14_t
Vissza