Közkedvelt helyszín (képgalériával)2020. július 9. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9455_0_300.jpgA sporttábor résztvevői vették birtokba a Nagyvölgyi Állatsimogatót. A Hódoscsépányon található tanya nagy népszerűségnek örvend, főként a nyári időszakban megtartott táborok kedvelt programeleme. A létesítmény folyamatosan épül, jelenleg a vendégek számára kialakított mosdó felújítása zajlik. A helyszínre a hét minden napján lehetőség van kilátogatni.

A létesítmény május elején nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a veszélyhelyzet enyhülésének eredményeként. Azóta fokozott intenzitással érkeznek a festői környezetbe az érdeklődők és a különböző táborok résztvevői. Gál Tamás, az ÓVI állattenyésztési felelőse azt mondja, új egyedekkel nem bővítették a létszámot, de a kecskék és bárányok szaporodtak, illetve kis nyuszik is születtek. A fejlesztések is folyamatosak a területen.

„A tavaszi karbantartásokat elvégeztük, a kifutókat kellett újraépíteni, valamint át kellett festeni az ólakat, a tetőket megjavítani, és a látogatók számára kijelölt mosdó felújítása pedig jelenleg is zajlik” - mondta Gál Tamás, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény állattenyésztési felelőse.

Most a sporttábor résztvevői vették birtokba a területet. A fiatalok csoportokra bontva próbálták ki a létesítmény nyújtotta lehetőségeket. A programban szerepelt a kézműveskedés, így többek között rajzolhattak, ragasztgathattak a gyerekek. Az asztaloknál mindenki kedve szerint készíthette el alkotását. A nyuszik, kecskék és a pávák is népszerűek voltak a lányok és fiúk körében egyaránt. A diákok megtekinthettek számos állatot, megsimogathatták őket és megismerkedhettek viselkedésükkel.

„Nekem nagyon tetszik, hogy itt lehetek, mert nagyon tetszenek az állatok és a lovaglás is nagyon jó volt” - emelte ki Szarvas Dóra, a Vasvár Úti Általános Iskola tanulója.

A sporttábor már tizenegy éves múltra tekint vissza, idén nagyobb létszámmal rendezték meg a napközis jellegű elfoglaltságot. Most a Vasvár úti és az Újváros Téri Általános Iskolából is vannak diákok, közel negyven fő. A tábor szervezője azt mondja, hogy a fiatalok a különböző sportprogramok mellett rengeteg időt tölthetnek el a szabadban is.

„A sportcsarnokban is tartunk programokat, tehát teremsportágakról van szó. A floorballtól kezdve a trambulinozáson, a labdarúgáson, kézilabdán át nagyon sok mindennel megismerkednek a gyerekek. Van egy ilyen túránk. Ebben az évben első alkalommal vagyunk itt az állatsimogatóban, ami nagyon szuper program a gyerekeknek, illetve lesz még strandolás is, illetve Szilvásváradon lézerharccal, drótkötélpálya teljesítésével egybekötött kirándulás” - nyilatkozta Zákányi Zoltán, táborvezető.

Egyébként a hét minden napján reggel nyolctól este hat óráig bárki ellátogathat a helyszínre. Egyes esetekben azonban előzetes bejelentkezés szükséges. Így például, ha valaki pónilovagolni szeretne vagy kézműveskedni, fel kell vennie a kapcsolatot a létesítmény munkatársaival a városüzemeltetés 06-48/471-422-es telefonszámán.


455_0_t 455_1_t 455_2_t 455_3_t
455_4_t 455_5_t 455_6_t 455_7_t
455_8_t 455_9_t 455_10_t 455_11_t
455_12_t 455_13_t 455_14_t
Vissza