Korlátlan strandolás (képgalériával)2020. július 10. (péntek) 19:00 - Városnews/9459_0_300.jpgKözel egy hónapja nyitotta meg kapuit a Városi Strandfürdő. A kezdeti időben a járványhelyzet miatt még korlátozták a belépők, illetve a medencékben tartózkodók számát, azonban június 28-ától már nincs létszámlimit. Bizonyos óvintézkedésekkel kapcsolatos szabályok azonban továbbra is életben vannak.

Ugyan még nincs itt a hétvége, de már ma is sokan kilátogattak az ózdi Városi Strandfürdőbe. A belépők létszámának tekintetében június végétől ugyan már nincs korlátozás, ennek ellenére bizonyos szabályokat továbbra is be kell tartani. Így például a másfél méteres védőtávolság érdekében a zuhanyzóknál egyszerre kevesebben tartózkodhatnak. Ezen kívül kézfertőtlenítőket helyeztek el több ponton is. Az üzemeltető mindezekre a bejáratnál található házirendben, illetve hangos bemondó útján is igyekszik felhívni a figyelmet. A fürdőzőket mindez persze nem tántorítja el, hiszen sokan már nagyon várták a nyitást és a jó időt.

„Én nagyon örülök, hogy megnyitott a strand. Meleg délelőttökön nem mindegy, hogy otthon izzadok, vagy itt, ebben a jó kis vízben ringatózom” - mondta Vámos Fruzsina.

Az utóbbi hetekre jellemző csapadékos időjárás sajnos nem igazán kedvezett a fürdőzni vágyóknak, és sokszor épp hétvégére romlott el az idő. A nyár további részében azonban remélhetőleg némi javulás lesz e téren, ami a strandolók létszámára is pozitív hatással lehet. Zsolt és Milán általában hétvégente látogatnak ki ide, az ózdi mellett pedig más fürdőket is gyakran felkeresnek.

„Nagyon vártuk. Nagyon kellemes az idő, jól érezzük magunkat” - nyilatkozta Berki Zsolt.

A strand szabályzatának része az is, hogy a medencékben tartózkodni kizárólag arra alkalmas ruházatban, így úszódresszben, bikiniben, fürdőnadrágban lehet. Fehérnemű, illetve póló használata nem megengedett, ezért erre igyekeznek rendszeresen felhívni a vendégek figyelmét. Az Ózdi Sport- és Élményközpont műszaki vezetője elmondta, hogy egyes programok is beindultak már, illetve továbbiak szervezése is folyamatban van.

„A táborozás is már elindult a múlt héten. Ezen a héten már több táborozó is volt kint. Iskolák is látogatják már a strandot, délelőttönként főleg” - emelte ki Losonczi László, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. műszaki vezetője.  

Losonczi László hozzátette, terveik közt szerepel, hogy a nyár folyamán egy amatőr strandfoci, illetve strandröplabda versenyt szervezzenek. Azonban akár strandolásról, akár egyéb, szabadidős tevékenységről van szó, fontos odafigyelni néhány dologra. A szakemberek rendszeresen felhívják a figyelmet, hogy 11 és 15 óra között lehetőleg ne tartózkodjunk a tűző napon. Erre pedig ezen a nyáron különösen oda kell figyelni, hiszen az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az utóbbi hetekben igen magas volt az UV-B sugárzás. Ami veszélyes, hiszen amellett, hogy bőrbetegségeket okozhat, károsíthatja a szemet, és az immunrendszert is gyengítheti.


459_0_t 459_1_t 459_2_t 459_3_t
459_4_t 459_5_t 459_6_t 459_7_t
Vissza