Csapó indul (képgalériával)2020. július 11. (szombat) 09:20 - Kultúranews/9462_0_300.jpgPéntektől újra beindultak a szabadtéri filmvetítések a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban. Az évről-évre megrendezett programsorozat nagy sikernek örvend és elmondható, hogy a résztvevők között szinte valamennyi korosztály képviselteti magát. Az idei szezon repertoárjában az évszaknak megfelelő könnyed, humoros történetekkel várják majd az érdeklődőket.

Folyamatosan érkeztek a vendégek a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark épületéhez, ahol már minden készen állt arra, hogy a látogatók egy kellemes estét töltsenek el. Erre persze minden esély megvolt, hiszen idén nyáron olyan filmekkel készültek a szervezők, amelyek garantáltan vidám perceket szereznek majd. Az NFÉ kertmozi 2017-ben indult útjára, így az érdeklődők idén már negyedik éve vehetnek részt a programsorozaton.

„Idén nyáron négy vígjátékkal készülünk, és mind a négy vígjáték gyakorlatilag különböző országba kalauzolja el a vendégeinket. Ma este, az első nyárindító kertmozinkon egy francia vígjátékot kínálunk a közönségnek” - mondta Ádám Eszter, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője.

Az intézményvezető elmondta, hogy a kertmozinak mára már egy rendszeresen visszatérő törzsközönsége is kialakult. Így érthető, hogy sokan nagyon várták már a nyitást, a vendégek pedig folyamatosan érdeklődtek az NFÉ Placcon vetített filmek iránt. Így Kozup Sándor és családja is, akik szintén állandó résztvevői a vetítéseknek.

„Nagyon jó a magyar filmválogatás a tavalyi évre tekintettel. Vannak nagyon jó idegen nyelvű filmek, amik mondhatni eléggé rapszodikus, vagy transzparens módon mutatják be a világ folyamatait” - nyilatkozta Kozup Sándor.

Az idei összeállításnak köszönhetően, képzeletben távoli helyekre is eljuthatunk, hiszen a soron következő alkotások egy-egy országba kalauzolnak el bennünket. Így azon túl, hogy szebbnél szebb vidékeket ismerhetünk meg, az adott nép kultúrájából, és humorából is ízelítőt kaphatunk. Ezúttal Franciaországba utaztunk, legközelebb azonban Máltát, Horvátországot, és Katalóniát ismerhetjük meg.


462_0_t 462_1_t 462_2_t 462_3_t
462_4_t 462_5_t 462_6_t 462_7_t
462_8_t
Vissza