Láthatatlan vágások (képgalériával)2020. július 13. (hétfő) 19:00 - Városnews/9464_0_300.jpgNyolc autósnak szúrták ki a gumiját ma reggelre a Nagy Imre úton. A károsultak közt volt olyan is, aki már nem először járt így. Az egyelőre ismeretlen elkövető szinte láthatatlan vágásokat ejtett az abroncsokon. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai hamar megkezdték az adatgyűjtést, az ügyet szabálysértési eljárás keretében vizsgálják.

Rendőrök lepték el a Nagy Imre utat teljes hosszában kilenc óra környékén. Az ok egy kísértetiesen hasonló esetsorozat, mint amilyen áprilisban is borzolta már a kedélyeket az Újváros téren. Információink szerint ma reggelre ugyanis nyolc autósnak szurkálták ki a kerekét a városrészben. Legalábbis eddig ennyi derült ki. Az egyik károsult azt mondja, nem gondolná, hogy felé irányult volna a gaztett, sőt amikor elindult a szervizbe, még nem is tudta pontosan, hogy mi történt. Azt hitte, csupán leengedett a kereke magától.

„Ma reggel hét óra harminckor felkeltem, lezuhanyoztam, lejöttem, és mentem volna intézni a dolgaimat, amit mindennap kell. Akkor láttam, hogy a jobb hátsó kerekem defektes. Jött egy ismerősöm, aki segített nekem megcsinálni, mert magamban nem tudtam, és levittem az egyik autógumi javító szervizbe. Ott mondták, hogy ez ki lett szúrva több helyen is, hogy nem lehet javítani, új gumit kellett vennem. Ami szereléssel együtt 16.500 forintomba került” - mondta Horváth Béla.

A rendőrség munkatársai több autóval is megjelentek a helyszínen, és igyekeztek feltérképezni az esetet. Sorra járták az összes gépjárművet a parkolókban, és dokumentálták a látottakat, valamint kikérdezték az érintetteket. Az biztos, hogy valamilyen vágóeszközzel okoztak sérülést az abroncsokon, a legtöbb esetben egy keréken ejtettek vágást vagy vágásokat.

Kellóné Mezőtúri Márta amellett, hogy a környéken lakik, területi képviselője is az érintett résznek, azt mondja ez már nem az első eset. Most ő is tapasztalta, hogy többen tanácstalanul, kétségbeesve állnak autóik mellett. Egy kisbusszal is mentek volna a fővárosba dolgozni.

„Többen voltak itt a Nagy Imre úton is, akik álltak a kocsi mellett, mert időben mentek volna dolgozni. Akik elindultak most Pestre ezek sem tudtak odaérni már most időben. Hát nem tudom. Én úgy gondolom, hogy még a mai nap meg fogom keresni a rendészeknek a vezetőjét, polgármester urat is, és kérni fogom, hogy erre a területre egy kamerát szereljünk fel, mert azt hiszem, hogy már ez több alkalommal is előfordult, akkor biztos vagyok benne, hogy még elő fog fordulni sajnos” - nyilatkozta Kellóné Mezőtúri Márta, területi képviselő.

Bár ezt semmilyen tény nem támasztja alá, de sokan összefüggésbe hozták a történteket azzal az illetővel, aki korábban tizenegy autó kerekét rongálta meg. Őt akkor el is fogták a hatóságok. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai az ügyben rongálás szabálysértés miatt, ismeretlen tettes ellen folytatnak az eljárást.


464_0_t 464_1_t 464_2_t 464_3_t
464_4_t 464_5_t 464_6_t 464_7_t
464_8_t 464_9_t 464_10_t 464_11_t
464_12_t
Vissza