Több hely2020. augusztus 5. (szerda) 19:00 - Városnews/9532_0_300.jpgKönnyebb lesz a parkolás hamarosan a Bolyki főúton. Az Újváros tér közelében ugyanis a férőhelyek hiánya miatt sokan az úton parkolnak, így a négyből csak három sáv használható. Itt egy járdasziget is nehezíti a közlekedést: amint a parkolóval elkészülnek az ÓVI munkatársai, ennek az eltávolítása következik.

Munkagépek dolgoznak a Bolyki főúton. Nagy munka kezdődött el, hiszen most itt folytatódik a parkolóépítések sora. A városban az utóbbi időszakban számos helyen megkönnyítették a parkolást, ezen a szakaszon is ebből a célból készülnek a férőhelyek. Egyelőre még a földmunkák zajlanak, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai már egy jelentős szakaszon kiásták a parkoló alapját.

„Jelen pillanatban ez egy gyeprácsos parkolónak készül. Amiatt csináljuk ezt a parkolót, mivel a gépjárművek az úton parkolnak. Ezáltal, ha ez a parkoló elkészül, felszabadul a sáv, és haladósávként fog funkcionálni, illetve itt a gépjárművek nyugodtan tudnak parkolni továbbra is” - mondta Törtei László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény mélyépítési művezetője.

Most az elsőnél zajlanak a munkák, de a parkoló négy szakaszból áll majd. A tervek szerint összesen 21 autó fér majd el, vagy az útra merőlegesen, vagy pedig ferdén – a hely szűke miatt. Amint ezzel elkészülnek az ÓVI munkatársai, a kereszteződésnél fekvő járdaszigetet is elbontják, és helyreállítják az utat, így már egészen az Ifjúsági parknál kezdődő szakasztól négy sávon haladhatnak majd az autók. Ez a projekt több hetet igénybe vesz. A takarékszövetkezet mögötti területen is dolgoztak ma az ÓVI munkatársai. Ahogy korábban beszámoltunk róla, ide is kialakítanak egy parkolót.

Bár ezen a részen több is van, a parkolás itt mindig gondot jelent, főleg hétvégén, piacnapokon. Itt ma aszfaltoztak volna, de a tegnapi esőzés miatt ezt áttették holnapra, így várhatóan pénteken már használatba vehetik az ózdiak. Négy hellyel lesz több, a ferde kialakítás révén pedig könnyen el lehet majd férni. Érdekesség, hogy erre a kis területre 6-6,5 tonna aszfaltot használnak majd fel.

Ezek a parkolók a jelenlegi Startmunka Program keretein belül készülnek, azonban a következő turnusban, amely még idén indul, négy újabb helyszínen alakítanak ki férőhelyeket. Ezek között szerepel például a rendőrség vagy a munkaügyi központ környéke – jelenleg mindkettő autókkal zsúfolt, nehezen parkolható területnek számít.

Vissza