Tanévre készülve (képgalériával)2020. augusztus 11. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/9553_0_300.jpgFolyamatosan szállítják ki a 2020/2021-es év tankönyveit az ózdi oktatási intézményekbe. Így tegnap a Vasvár Úti Általános Iskola is megkapta a több ezer darabból álló, raklapokra feltornyozott csomagokat. A korábban megrendelt könyvek, és munkafüzetek mennyiségének ellenőrzése, illetve szortírozása a következő napokban zajlik majd.

Többen is besegítenek a Vasvár Úti Általános Iskola kollégái közül a megrendelt tankönyvek mennyiségi ellenőrzésébe, és évfolyamok, majd osztályok szerinti szétválogatásába. A közel tízezer darabból álló szállítmány ugyanis tegnap érkezett meg az intézménybe.

„Tegnap a kollégák már nagyon ügyesen szétválogatták évfolyamonként. Tehát most már csak konkrétan osztályonként kell az egy-egy kupacot szétválogatni. Ez már így egyszerűbb” - nyilatkozta Kovácsné Bodnár Mária, a Vasvár Úti Általános Iskola pedagógusa.

Kovácsné Bodnár Mária elmondta, hogy mindig van olyan kolléga, aki a nyári szünet ideje alatt is be tud ilyenkor segíteni. Így néhány nap alatt el tudják végezni a munkát. Ennek köszönhetően pedig a tanulók az első tanítási napon kezükbe is vehetik az új könyveket, illetve munkafüzeteket, amelyek egyébként valamennyi évfolyamon ingyenesek. A tankönyvrendelésért felelős pedagógus ezen kívül egyebekről is beszélt.

„Közel nyolcszáz fő a létszámunk. Hála Istennek, most öt első osztály indulhatott nálunk. Ez nagyon jó, örülünk neki. Százhuszonhárom elsős kezdi meg iskolánkban a tanulmányait” - emelte ki Besenyeiné Bolyki Katalin, a Vasvár Úti Általános Iskola pedagógusa.

Besenyeiné Bolyki Katalin már tíz éve végzi a tankönyvrendeléssel kapcsolatos feladatokat, amelyről elmondta, hogy azzal eddig nem volt probléma. E mellett a hittankönyvek igénylése is az ő feladata. Ezek viszont később érkeznek majd meg. Kiemelte továbbá, hogy minden tanév végén beszedik a tanulóktól a jó állapotú tankönyveket, amelyeket a későbbiekben a következő évfolyam diákjai tudnak használni. Pozitívumként hozzátette, hogy ezek nagy része megkímélt állapotban kerül vissza, ami jól mutatja, hogy a diákok zöme igyekszik ezekre vigyázni. Az első- és a második évfolyam tanulói azonban szeptemberben új könyveket, és munkafüzeteket kapnak kézhez.


553_0_t 553_1_t 553_2_t 553_3_t
553_4_t 553_5_t 553_6_t
Vissza