Gőzerővel készülnek (képgalériával)2020. augusztus 12. (szerda) 19:00 - Sportnews/9554_0_300.jpgMár javában zajlik az ÓAM-Ózdi KC felkészülése a 2020/2021-es bajnoki szezonra. A járvány miatti kényszerszünet és a tavalyi bajnokság leállítása alaposan felforgatta a kézilabdások életét, de az elmúlt hetekben már zavartalanul végzik az edzésmunkát.

A kézilabdások felkészülése már javában zajlik a Marosi István Városi Sportcsarnokban.. A csapat edzője szerint a vírus miatti kényszerszünet nagyon rosszkor jött, hiszen jó formát mutattak, felszálló ágban volt az együttes. A leállás idején a játékosok online kapták a feladatokat, amelyeket becsülettel el is végeztek. Az edzések nagyjából három héttel ezelőtt kezdődtek el.

„Egy felméréssel kezdtük a felkészülésünket. Továbbra is használom a teljesítménydiagnosztikát, az úgynevezett Polar technikát. A játékosokat a felkészülés előtt bemérik, és a bemért eredmények függvényében kapják a terhelést, ellenőrzött módon. Jelen pillanatban, ha lehet ezt mondani, a gyorsítási fázist kezdtük el” - mondta Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

A vezetőség célja az volt, hogy együtt tartsa a tavalyi csapatot. Ez nagyrészt sikerült is, de volt néhány távozó. Elhagyta a piros-kékeket Molnár Ádám, Borisz Manojlovity, Kerekes Roland, valamint a bajnokság félbeszakításakor a góllövőlistát vezető Herczegh János. Persze érkezők is vannak. Kapusposzton tíz év után tért vissza Ózdra Ulicsinyi Péter, aki Vácon NB1-es tapasztalatot is szerzett.

„Tudtam, hogy milyen feltételek vannak itt, milyen szakmai munka. Stabil a csapatháttér, jó a társaság. Ez egy jó NB1/B-s csapat, ami számomra előrelépés lehet. Minél több játékidőt szeretnék a pályán tölteni. Emiatt tértem haza” - emelte ki Ulicsinyi Péter, az ÓAM-Ózdi KC játékosa.

Balszélső poszton is visszatérőt köszönthetnek a szurkolók Lestál Martin személyében, aki másfél éves nyíregyházi kitérő után öltözik ismét piros-kékbe.

„Nagyon jó érzés visszatérni. Gyuri nagyon sokáig hívott, aztán úgy döntöttem, hogy visszajövök. Remélem, jó szezonunk lesz, eredményesek leszünk. Remélem, egy jó év áll előttünk” - nyilatkozta Lestál Martin, az ÓAM-Ózdi KC játékosa.

Középső védő, illetve beálló pozícióba sikerült leigazolni Csabai Gergőt Balassagyarmatról, aki könnyen beilleszkedett, hiszen szinte mindenkit ismert már korábbról is az ózdiak közül.

„Már tudtam előre, hogy a társaság itt elég jó, már szinte mindenkit ismertem. Nagyjából az előző szezonban öt mérkőzést játszottunk az Ózddal, úgyhogy nagyjából ismertem az egész csapatot. Ráadásul Miskolcon lakom, így ez is nagy szerepet játszott abban, hogy ide igazoltam” - fogalmazott Csabai Gergő, az ÓAM-Ózdi KC játékosa.

A másodosztályú bajnokság közelgő átszervezése miatt kiélezett küzdelem várható az előttünk álló bajnokságban. A pontvadászatot szeptember tizenegyedikén kezdik a mieink, hazai pályán, a Mezőkövesd ellen. Addig azonban még több felkészülési mérkőzést is vívnak. Híradónkkal egy időben éppen a Kecskeméttel csapnak össze a Marosiban, pénteken pedig Balassagyarmaton lépnek pályára.


554_0_t 554_1_t 554_2_t 554_3_t
554_4_t 554_5_t 554_6_t 554_7_t
554_8_t 554_9_t 554_10_t 554_11_t
554_12_t 554_13_t 554_14_t 554_15_t
554_16_t 554_17_t 554_18_t
Vissza