Békés együttélés (képgalériával)2020. augusztus 21. (péntek) 15:32 - Sportnews/9577_0_300.jpgTizenharmadik alkalommal szervezte meg a Roma Nemzetiségi Önkormányzat az „Együtt a rasszizmus ellen” nevet viselő kispályás labdarúgó-tornáját. Az eseményt idén a Városi Stadionban tartották meg. A program célja most is a közös testmozgás volt, illetve megmutatni mindenkinek, hogy lehetséges a békés együttélés.

Komoly múltra tekint vissza városunkban az „Együtt a rasszizmus ellen” nevet viselő kispályás labdarúgó-torna. Az eseményen minden esztendőben a környék legjobb csapatai vesznek részt. Az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat rendezvénynaptárában minden évben kiemelt figyelmet kap a program, hiszen az ilyen alkalmakon látszik leginkább a sport közösségkovácsoló ereje.

„Ebben az esztendőben tolódott, hiszen mindig májusban szoktuk megszervezni az „együtt a rasszizmus ellen” elnevezésű kispályás labdarúgótornát. Ez már a tizenharmadik alkalom. A csapatok adottak, ám most két csapattal bővült a mezőny. A legfőbb cél az, hogy együtt harcoljunk a rasszizmus és az előítéletesség ellen, felhívjuk a figyelmet a békés együttélés fontosságára” - emelte ki Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, főszervező.

Az évek során a csapatok és a szurkolók már kiismerték egymást, így a régi cimborák közösen buzdították egymást a pálya széléről. Természetesen, mint minden esztendőben most is voltak új csapatok, hiszen ez is hozzájárul ahhoz, hogy izgalmas mérkőzéseket láthassanak az érdeklődők.

„A rasszizmus ellen harcolunk. Ne legyen fajgyűlölet. Az emberek pedig ismerjék meg egymást. Én már 45 éve itt élek Ózdon, és ismerek szinte mindenkit. Nekem nem volt dolgom rasszizmussal, nincs olyan, aki minket üldözne vagy bántana. Ez nekünk nagyon jó. Azért vagyunk itt, hogy sem Ózdon sem a környéken ne legyenek előítéletek, és az emberek fogadják el egymást” - hangsúlyozta Harkály Antal, a Hódoscsépány képviselője.

A program ebben az esztendőben is elérte a célját, hiszen a játékosok gondoskodtak a minőségi mérkőzésekről, de a közös beszélgetésre és szórakozásra is jutott idő. A tervek szerint jövőre mindenképp folytatni szeretnék a megkezdett hagyományt, hogy még többen csatlakozhassanak a környéken élők közül.


577_0_t 577_1_t 577_2_t 577_3_t
577_4_t 577_5_t 577_6_t
Vissza