Harc a homokon (képgalériával)2020. augusztus 22. (szombat) 19:39 - Sportnews/9578_0_300.jpgA Városi Strandfürdő homokos pályáján mérték össze tudásukat a legjobb helyi párosok egy strandröplabda-bajnokság keretin belül. A megmérettetésen három csoportban zajlottak a küzdelmek. A fürdő vendégei és a kilátogatók szép megmozdulásokat láthattak. A cél egyértelműen a sportág szélesebb körben való megismertetése volt.

Néhány évvel ez előtt indultak meg azok a törekvések városunkban, hogy felélesszék a röplabdás hagyományokat. Egy megállapodás született a Kazincbarcikai Vegyésszel, így korábban tartottak már itt bemutatót is, illetve több középiskolában indultak el edzések. Ennek is köszönhető, hogy már bajnokságot is tudtak szervezni a helyi fiataloknak. Ezúttal pedig a Városi Strandfürdő homokján feszültek egymásnak a párosok. 

„2011-ben fejeztük be a röplabdát és három évvel ezelőtt újraindítottuk. Köszönhető ez a TAO támogatásnak, illetve Kazincbarcikának ugyanis velük csináljuk karöltve. Ez a mostani strandos történet a gyerekeknek egy jó kis móka, felkészülés és kedvcsináló. Igyekszünk minél több gyereket bevonzani ebbe a szép sportágra” - mondta Veres Zoltán, a Vegyész Röplabda Club Kazincbarcika edzője.  

A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy három csoportban zajlottak a mérkőzések és minden csapat játszott mindenkivel. A kilátogatók szép megmozdulásokat láthattak a pályán. Természetesen voltak olyanok is, akik most ismerkednek a röplabdázással. 

„Iskolában az osztálytársaimmal elég gyakran játszottuk a röplabdát. Megszerettettük egymással ezt a sportot. Mivel most volt egy ilyen lehetőség, hogy verseny szinten kipróbáljuk magunkat úgy döntöttük az egyik ismerősömmel, hogy benevezünk” - nyilatkozta Veres Adonisz.  

A győzelmet végül a Krajcsik Vendel - Bari László páros szerezte meg, míg a második helyen a Csutor Balázs - Veres Gábor egység zárt. A képzeletbeli dobogó legalsó fokára a Horváth Ákos - Csépányi Brigitta alkotta formáció állhatott fel.


578_0_t 578_1_t 578_2_t 578_3_t
578_4_t 578_5_t 578_6_t 578_7_t
578_8_t 578_9_t
Vissza