Kilenc találat (képgalériával)2020. augusztus 24. (hétfő) 19:00 - Sportnews/9580_0_300.jpgÚjra felnőtt futballcsapatnak szurkolhatnak az ózdiak. Az Ózd-Sajóvölgye együttese az idei első hazai mérkőzésen fölényes, kilencgólos győzelmet aratott az Alsóvadász ellen. Hétvégén egyébként a rajongók szurkolói ankéton ismerhették meg a csapat játékosait és edzőjét.

Lelkes fiatal játékosok edzenek a Városi Stadion centerpályáján. Közülük sokan ózdi kötődésűek, és szinte mindannyian borsodiak. Városunk tavaly az NB3-as Ózdi Kohász kizárása után felnőtt csapat nélkül maradt, a háttérben azonban megindult a munka, hogy új alapokon, helyi tehetségekkel ismét bajnoki mérkőzéseket játsszanak a stadionban. Az Ózdi Hétvölgy Focisuli éppen a napokban ünnepelte fennállása első évfordulóját.

„Egy év alatt sikerült oda eljutnunk, hogy szinte minden korosztályt átívelően, bizonyos korosztályokban akár két csapatot is tudunk versenyeztetni. Illetve újra van felnőtt futballunk. Igaz, hogy ebben hathatós és hatalmas szerepet vállal a Sajóvölgye, de az együttműködési megállapodásunknak ez is egy része. Mi tehetségeket adunk oda, ők pedig a mi általunk odaadott és kinevelt tehetségekből a lehetőségekhez mérten visszajátszatnak” - mondta Féder József, az Ózdi Hétvölgy Focisuli elnöke.

Az edzést követően szurkolói ankétot is tartottak, ahol az érdeklődők nemcsak az új játékosokat és szakvezetőt ismerhették meg, hanem azokkal is találkozhattak, akik a háttérben munkálkodtak és munkálkodnak az ózdi futballélet újraindításáért. A mieink Ózd-Sajóvölgye néven szerepelnek a megyei másodosztályban. Első meccsüket egy-nullára nyerték meg Bódvaszilason.

„Nagyon nagy lelkesedéssel, de azt nem tudom mondani, hogy nagy önbizalommal is. A csapat nyolcvan százalékának ez volt az első felnőtt bajnoki mérkőzése. Ez meg is látszott rajtuk sajnos, nagyon feszülten játszottunk, de a legfontosabb célt, amiért elmentünk Bódvaszilasra, azt teljesítettük. Ha nem is szép játékkal, de nagyon nagy akarattal játszottak a srácok” - emelte ki Sándor Zoltán, az Ózd-Sajóvölgye edzője.

Az első hazai bajnokit szombaton játszották a Városi Stadionban. A mieink az Alsóvadászt fogadták, és lelkesen vetették bele magukat a mérkőzésbe. Szilágyi Szebasztián révén már a hatodik percben megszerezték a vezetést, az első játékrész végére pedig már hat-nullás előnyre tettek szert. A gólgyártással fordulás után sem álltak le, így a végeredmény: Ózd-Sajóvölgye – Alsóvadász: 9-0. Sándor Zoltán együttese most vasárnap a szintén százszázalékos Izsófalva otthonában folytatja.


580_0_t 580_1_t 580_2_t 580_3_t
580_4_t 580_5_t 580_6_t 580_7_t
580_8_t 580_9_t 580_10_t
Vissza