Közte tizenöt (képgalériával)2020. augusztus 26. (szerda) 19:00 - Sportnews/9585_0_300.jpgMagabiztos győzelmet aratott a 2020/2021-es szezon első tétmérkőzésén az ÓAM-Ózdi KC együttese. A piros-kékek a Nyíregyházát fogadták a Liga Kupa első fordulójában. Szakál György a meccsre benevezett minden játékosának lehetőséget tudott adni. Végül tizenöt góllal sikerült felülmúlni a vendégcsapatot, csütörtökön már jön is a visszavágó.

Hosszú idő után először láthatott tétmérkőzést a Marosi István Városi Sportcsarnok közönsége, hiszen a félbeszakított bajnokság és a járvány miatti kényszerszünet után az ÓAM-Ózdi KC a Nyíregyházát fogadta a férfi kézilabda Liga Kupában. A mieink jobban kezdték a találkozót, az első gólt éppen az egyik új igazolás, Csabai Gergő szerezte. Az első félidő közepére háromgólos előnyt alakított ki az ÓKC, a játékrész második felében pedig sikerült teljesen leszakítani a szabolcsiakat. Forduláskor 21-14 állt az eredményjelzőn. A folytatásban sem állt le az ózdi gólgyártás. A mieink legeredményesebbjei az egyaránt hatgólos Nagy Attila, és az éppen Nyíregyházáról visszatérő Lestál Martin voltak, de Bécsi Ádám és Csabai Gergő is ötig jutottak. A végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – Nyíregyházi SN Kft. 42-27. Szakál György elégedetten értékelt a lefújást követően, azonban arról is beszélt, hogy a különbség kissé túlzó, nem tükrözi teljes mértékben a két csapat közti erőkülönbséget. Hozzátette: ezúttal a játék minden elemében ellenfelük fölé tudtak nőni.

„Azt a játékot nagyjából láttam a pályán, amit játszani szeretnénk. Tehát egy lendületes, gyors játék, szegről-végről azt mondom, hogy a védekezés is kezd összeállni, meg voltam vele elégedve. Természetesen továbbra is tartom, hogy ilyen esetben a gólkülönbség túlzott, itt mindig az egyenlő erők fognak küzdeni ebben a bajnokságban. Továbbra is állítom, hogy az öt gól fölötti győzelem, bárki is éri el, nem biztos, hogy reális” - mondta Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

Szakál György egyébként minden benevezett játékosnak lehetőséget tudott adni. A kapuban viszont nem lehetett ott a sérüléssel bajlódó Ulicsinyi Péter. Hasonló okból a Nyíregyházának is több hiányzója volt. Edzőjük, Kerekes Tamás első szezonjára készült a csapat élén.

„Én azt látom, hogy felkészülésben kicsit előrébb tart az ózdi alakulat, mint mi. Sajnos vannak sérüléseink is. Igazából még mindig nem álltunk össze. Dolgozunk rajta. Meglátjuk, mire leszünk elegek a bajnokságban. Egy kicsit félek, nekem ugyanis ez az első idényem ilyen komoly felnőtt csapatnál” - nyilatkozta Kerekes Tamás, a Nyíregyházi SN Kft. edzője.

A mieink legközelebb csütörtökön lépnek pályára, akkor éppen a Nyíregyháza elleni idegenbeli visszavágó következik a Liga Kupában. Az NB1/B-s bajnokságot szeptember 11-én, a Mezőkövesd ellen kezdik meg, hazai közönség előtt.


585_0_t 585_1_t 585_2_t 585_3_t
585_4_t 585_5_t 585_6_t 585_7_t
585_8_t
Vissza