Döntés született (képgalériával)2020. szeptember 7. (hétfő) 19:00 - Önkormányzatnews/9625_0_300.jpgMegszavazták a kiválasztott ingatlan értékesítését, így megépülhet a McDonald's ózdi gyorsétterme. Többek között erről döntött mai, rendkívüli ülésén a képviselő-testület. A grémium összesen négy napirendi pontot vitatott meg, köztük az Ózdszolg felszámolásával kapcsolatos előterjesztéseket.

Rendkívüli ülésen tárgyalta a képviselő-testület annak az ingatlannak az értékesítését, amelyet az egyik népszerű gyorsétteremlánc szeretne megvásárolni. A McDonald's a tervek szerint jövőre nyitná meg ózdi egységét, ígéreteik szerint ezzel hetven új munkahelyet hoznának létre a városban.

„Az elmúlt években a lakosság nagyon sokszor megkeresett azzal kapcsolatban, hogy a McDonald's mikor tud a városba betelepülni. Vannak, akik csak azért eljárnak a megyeszékhelyekre, hogy náluk tudjanak étkezni. Most erre lehetőség nyílik Ózd városában is. Az előterjesztés szerinti terület pedig a városközponti, atomiumos körforgalom mellett található kutyafuttató területe” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Janiczak Dávid hozzátette, hogy az elmúlt napokban rengeteg vélemény látott napvilágot a gyorsétteremlánc Ózdra településével kapcsolatban, ezek többsége pozitív volt. Hozzászólásában a Fidesz-KDNP frakcióvezetője is arról beszélt, hogy a rendelkezésükre álló rövid idő alatt is igyekeztek minél több ózdi véleményét kikérni, és azt tapasztalták, hogy a többség örül. Éppen ezért ők is támogatják a lépést.

„Munkahelyteremtő beruházásra soha nem fogunk nemet mondani, így ezt most sem tesszük. Ha a McDonald's a városba jön, az egy nóvum. A fiatalabb korosztály számára megtartó erővel is bírhat. Reméljük azt is, hogy a városban a szolgáltatások színvonal-emelkedését is magával fogja majd hozni ez a beruházás. Reményünket fejezzük ki az iránt is, hogy a Felvidékről és a térségből is vonz majd embereket Ózdra” - emelte ki dr. Csuzda Gábor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Dr. Csuzda Gábor ugyanakkor kiemelte, hogy az esetleges negatív hatásokat is mérlegelni kell. Így a helyi vállalkozók forgalmának változását, a gyorsétterem érkezésének hatásait az ózdi gazdaságra. A rendkívüli ülésen egyébként helyi vendéglátósok is ott voltak. Egyikük hozzászólásában kifejtette aggályait. Arról beszélt, hogy a hetven fő foglalkoztatása nem reális, ráadásul az étteremlánc nem helyi alapanyagokat vásárolna, így forgalmát nem forgatná vissza a helyi gazdasági körforgásba. Hozzátette: hosszú távon nem biztos, hogy megéri a városnak a változás. Kiss Sándor válaszában elmondta, hogy a piacgazdaság érvényesül, ha pedig a McDonald's nem önkormányzati-, hanem magánterületet vásárolna, még az ingatlanértékesítésből származó bevételtől is elesne a város. Ráadásul akár előnyös is lehet a gyorsétterem érkezése.

„Egyszerűen bejelentkezett egy vállalkozó, egy olyan dolgot szeretne, ami népszerű a városban. 34 ezer fős település vagyunk. Egyszerűen nincs is eszközünk megakadályozni, még ha szeretnénk se. Az egy másik kérdés, hogy ez még pozitívan is elsülhet, hiszen a vonzáskörzete Ózdnak 70 ezer fő. Ha bejönnek a városba, lehet, hogy az első két alkalommal a McDonald's miatt jönnek, de harmadszor vásárolnak egy helyi vállalkozótól” - hangsúlyozta Kiss Sándor, az Ózdiakért és Ózdért Egyesület önkormányzati képviselője.

Az előterjesztést végül egyhangúlag, tizenegy igennel fogadta el a képviselő-testület. Ugyanilyen szavazati aránnyal döntöttek rendkívüli önkormányzati támogatásra vonatkozó igény benyújtásáról, valamint az Ózdszolg közhasznúsági jelentéséről és záró beszámolójáról.


625_0_t 625_1_t 625_2_t 625_3_t
625_4_t 625_5_t
Vissza