Elfogadott napirendek (képgalériával)2020. október 8. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/9734_0_300.jpgA kedvtelésből történő állattartásról, népkonyhai ellátásról, valamint vis maior támogatás igénybevételéről is tanácskozott ma a képviselő-testület. A városvezetők végül minden előterjesztést egyhangúlag fogadtak el. Az ülésen elbúcsúzott Zsigray Árpád, a Járási Hivatal vezetője, aki bejelentette nyugdíjba vonulását.

A Wellis Magyarország Zrt. ózdi beruházásáról szóló napirend előtti felszólalást követően a Járási Hivatal vezetője kért szót a képviselő-testület mai ülésén. Zsigray Árpád bejelentette nyugdíjba vonulását, és a kiegyensúlyozott közös munkát megköszönve elbúcsúzott a városvezetéstől. Munkásságát Janiczak Dávid polgármester is méltatta.

„Nagyon sok mindent volt szerencsém tanulni hivatalvezető úrtól. Sokat beszélgettünk, és sok olyan tudást, elvet is adott át, amelyek azóta is gazdagítanak engem, és egy olyan nagyszerű embert ismertem meg, aki tényleg nem foglalkozik holmi párthovatartozásokkal, vallási hovatartozásokkal és egyebekkel, hanem az embert nézi, és a szolgálandó lakosságot nézi, akit nekünk mindannyiunknak szolgálni kell” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A polgármester ezt követően ajándékkal kedveskedett a leköszönő hivatalvezetőnek, majd megkezdődött a napirendi pontok tárgyalása. Elsőként a helyi építési szabályzatról szóló rendeletet fogadták el, majd a kedvtelésből történő állattartás szabályairól készült előterjesztést vitatták meg. A rendelet tartalmazza az állattartók jogait és kötelezettségeit, valamint az önkormányzat hatáskörét is rögzíti. Dr. Csuzda Gábor az ezzel kapcsolatos tennivalókra hívta fel a figyelmet.

„Ne felejtsük el azt, hogy az önkormányzat kötelező feladata a kóbor állatok befogása, amit ez alapján a rendelet alapján is, és eddig a gyakorlatban is az Ózdi Városüzemeltető Intézmények keresztül látott el. Azonban a hiányzó anyagi és személyi feltételek következtében nem maradéktalanul. Ezért bízom abban, hogy polgármester úr választási ígéretét betartva, belátható időn belül biztosítja ennek a kötelező önkormányzati feladatnak az ellátását” - mondta dr. Csuzda Gábor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

A folytatásban népkonyhai ellátásról tárgyaltak. Ennek értelmében a jelenlegi egy helyett öt népkonyha működik majd Ózdon, kiegészítve a meglévő szociális étkeztetési szolgáltatást. A Magyar Pünkösdi Egyházhoz köthető ÉLIM Szolgálat naponta háromezer embernek biztosít majd napi egyszeri meleg élelmet.

„A szolgáltató tervei szerint a városban négy helyszínen kerülne megvalósításra a népkonyha. A szolgáltatás előzetes egyeztetés alapján hétköznaponként 11 és 15 óra közötti időtartamban valósulna meg” - tette hozzá Váradi József, az Ózdiakért és Ózdért Egyesület területi képviselője.

Jóváhagyták a civil szervezetek támogatására szolgáló 850 ezer forintos tartalékkeret elosztását, valamint az Alapítvány Szentsimon Fejlesztésére székhelyváltoztatási kérelmét is. A Lomb út melletti támfal helyreállítására vis maior támogatást igényel a város. Fidrus Péter egy hasonló problémáról számolt be, amely szerint a Domb utcában is nagy szükség lenne a megoldásra a leomlott domboldal miatt. A képviselő-testület minden előterjesztést egyhangúlag fogadott el, és meghallgatták az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tevékenységéről készült beszámolót is. Az Ózdi Városi Televízió műsorán pénteken délelőtt tíz óra harminc perckor és szombaton reggel kilenc órakor láthatják a teljes képviselő-testületi ülést, felvételről.


734_0_t 734_1_t 734_2_t 734_3_t
734_4_t 734_5_t 734_6_t 734_7_t
734_8_t 734_9_t 734_10_t 734_11_t
734_12_t 734_13_t
Vissza