Egymásért küzdöttek (képgalériával)2020. október 18. (vasárnap) 13:48 - Sportnews/9759_0_300.jpgVégig egységesen, nagyot küzdve győzte le a Békést az ÓAM-Ózdi KC. A mieink a mérkőzést megelőző hátráltató tényezők ellenére is magabiztosan kézilabdáztak, és szinte végig vezetve tartották itthon a két bajnoki pontot. Szakál György gárdája szezonbeli ötödik bajnokiján harmadik győzelmét aratta.

Ulicsinyi Péter bravúros védéseivel kezdődött az ÓAM-Ózdi KC szezonbeli ötödik bajnoki mérkőzése a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A mieink első találatát a csapatkapitány, Nyeste Balázs jegyezte, ám két hétméteressel még fordítani tudott a Békés. A vendégcsapat utoljára 2-3-nál vezetett, hamarosan azonban magához ragadta az előnyt az ÓKC, és többé ki sem engedte azt a kezéből. Félidőre kétgólos hazai vezetéssel vonulhattak a csapatok, az ózdi henger azonban fordulás után indult be igazán. Az ÓAM-Ózdi KC játékosai nagy akarással, egymásért küzdve fokozatosan növelték a különbséget, a hajrára fordulva már öttel is vezettek. A békésiek ugyan mindent megtettek a felzárkózásért, de nem tudták tartani a lépést a vendéglátókkal. A végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – Optimum Solar-Békési FKC 26-22. Szakál György boldogan értékelt a győzelmet követően. Úgy fogalmazott: ez most a szív diadala volt.

„Nagyon sok hátráltató tényező volt előttünk a mérkőzés előtt, hiszen az utolsó pillanatban tudtam meg, hogy Lestál Martin nem fog tudni játszani a sérülése miatt ezen a meccsen. Betegségből gyógyult fel félig-meddig Csabai Gergő, aki vállalta a mérkőzést, valamint Bécsi Ádámnak is lehet, hogy elhúzódó sérülése lesz. Ettől függetlenül letettük a nagy esküt, hogy ezekért a játékosokért is megpróbáljuk itthon tartani a két pontot. Úgy gondolom, apait-anyait beleadott mindenki, nagyon köszönöm a csapatomnak ezt a hozzáállást, mert ez igazán szép munka volt, úgyhogy gratulálok mindenkinek, srácok” - hangsúlyozta Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

A békés edzője ezzel szemben csalódott volt, ugyanis nem azt a játékot látta viszont a pályán, amit kért csapatától. Ezzel egy héten belül már a második vereségüket szenvedték el.

„Sajnos amikor esetlegesen a második félidő végjátékába szorosabb eredménnyel tudtunk volna belemenni, akkor rendre hátul belehibáztunk. Elöl sürgetett az idő és pontatlan megoldások születtek. Nem voltunk összeszedettek, nem azt játszottuk, amit kellett volna. Sajnos nagyon rosszul indul így nekünk ez a szezon, hiszen hét közben is vereséget szenvedtünk, és most is. Sokkal motiváltabb és egységesebb volt az az ózdi csapat, úgyhogy úgy gondolom, megérdemelt a győzelmük” - értékelt Papp Bálint, az Optimum Solar-Békési FKC edzője.

Az ÓAM-Ózdi KC a győzelemnek köszönhetően átmenetileg a tabella élére ugrott. Igaz, van mögöttük néhány olyan gárda, amelyek kevesebb mérkőzést játszottak. Nyestéék legközelebb október 25-én, Balassagyarmaton lépnek pályára. Hazai környezetben november 14-én, a Pick Szeged U22 ellen buzdíthatják őket a szurkolók.


759_0_t 759_1_t 759_2_t 759_3_t
759_4_t 759_5_t 759_6_t
Vissza