Sporttal tisztelegtek (képgalériával)2020. október 20. (kedd) 19:00 - Sportnews/9763_0_300.jpgHagyományőrző versennyel tisztelegtek az ózdi úszósport emblematikus alakjai előtt. A Fiedler Ottó Sportegyesület által szervezett megmérettetésen az észak-magyarországi régió hat egyesülete vett részt. A hazaiak számos éremmel és kupával gazdagodtak, ráadásul az egyik legeredményesebb versenyző is közülük került ki.

Hosszú évek óta hagyománynak számít már Ózdon az az úszó emlékverseny, amellyel a Fiedler Ottó Sportegyesület a helyi úszósport emblematikus alakjai előtt tiszteleg, így méltóképpen emlékeznek meg Lassán Attiláról, id. Tóth Istvánról és Tóth Lászlóról. Idén a vírushelyzet miatt az időpont változott, és nem országos, hanem regionális versenyt hirdettek meg.

„Ez egy családias kis úszóegyesület. Ezek az események igen jó lehetőséget biztosítanak a gyerekek számára, hogy megmutathassák, hogy ők egy csapat, összetartoznak. Minden évben próbáljuk létrehozni ezt az eseményt. Ebben a szezonban másképp alakult a járvány miatt, így áttolódott októberre” - mondta Forgácsné Szántó Diána, a Fiedler Ottó Sportegyesület elnöke.

A házigazdák mellett ezúttal a Hatvani Úszó Klub, a gyöngyösi Parafa Úszó Klub, a Miskolci VSI, az Egri Úszó Klub, valamint a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolói szálltak medencébe. A legtöbb egyesület visszajáró vendégnek számít.

„Jó viszonyunk van az ózdi klubbal, mindkét egyesülettel. Azért járunk ide, mert beleillik a felkészülésünkbe. Nemsokára lesz a magyar bajnokság, és a gyerekeknek a monotóniából egy kis versenyzés nagyon jót tesz” - fogalmazott Vaszkó Viktor, a Parafa Úszó Klub vezetőedzője.

A fiatalok összesen tizennyolc versenyszámban mérték össze tudásukat. A fiedleresek számos éremmel és kupával gazdagodtak. A legeredményesebb versenyző a házigazdák közül Forgács Bence lett.

„Ez az idei év nagyon nehézkes a vírus miatt. De minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy eddzünk” - nyilatkozta Forgács Bence, a Fiedler Ottó Sportegyesület úszója.

Szintén kiemelkedő eredményeket ért el a gyöngyösi Magda Boldizsár, a tiszaújvárosi Bagi Zoltán, valamint a miskolci Vécsei Réka.

„Eleinte nagy reményeket fűztem ehhez a 2020-as évhez, mivel felnőtt kategóriába kerültem, így már nem indulhattam az ifjúsági bajnokságokon, most már a felnőtt mezőnyben úszhatok. Ez a karanténidőszak viszont eléggé keresztülhúzta az elképzeléseimet. A lehetőségekhez mérten próbáltunk edzeni. Otthoni felkészüléssel próbáltam formában tartani magamat” - emelte ki Vécsei Réka, a Miskolci VSI úszója.

A versenyzők közül sokan több számban is próbára tették magukat. A legjobbakat oklevéllel, éremmel és emlékserlegekkel díjazták.


763_0_t 763_1_t 763_2_t 763_3_t
763_4_t 763_5_t 763_6_t 763_7_t
763_8_t 763_9_t 763_10_t 763_11_t
763_12_t 763_13_t 763_14_t 763_15_t
763_16_t 763_17_t 763_18_t 763_19_t
Vissza