Illegális hulladék (képgalériával)2020. október 20. (kedd) 19:00 - Híreknews/9765_0_300.jpgKözel százötvenen csatlakoztak ahhoz a szemétszedési akcióhoz, amely Dancsok Tamás nevéhez köthető. Ez alkalommal Kisamerika és Nagyamerika, valamint az Újtelep egy része tisztult meg. A mostani megmozdulásnak a korábbiakhoz hasonlóan két célja volt. Egyrészt a környék hulladékmentesítése, másrészt a figyelem felhívása a problémára.

A Vasvár Úti Általános Iskola diákjaival telt meg ma délelőtt az egyik helyi étterem előtti parkoló. A Dancsok Tamás nevéhez köthető szemétszedési akcióhoz ebből az intézményből idén közel kilencvenen csatlakoztak, ők Kisamerika és Nagyamerika környékét tisztították meg. Az Újtelepen is többen szorgoskodtak. Többek között az önkormányzat és az Ózdi Állat- és Környezetvédelmi Egyesület aktivistái is képviseltették magukat.

„Az Ózdi Állat- és Környezetvédelmi Egyesület most csatlakozott, ehhez a közismert nevén Dancsok Tamás-féle szemétszedési akcióhoz is. Ez már nagy múlttal rendelkezik. Sajnos elég sok szemetes terület van a városban, akár havonta vagy hetente is lehetne ismételni hasonló akciókat, hogy végre rend legyen a városban” - mondta Fidrus Péter, az Ózdi Állat- és Környezetvédelmi Egyesület tagja.

Az Újtelepen vannak olyan ingatlanok, amelyek időről időre feltelítődnek szeméttel. A református templom melletti ház és az azt körülvevő kert az egyik ilyen terület. Itt civilek és a helyi Fidelitas, valamint a görögkatolikus egyházközösség tagjai gyűjtötték zsákokban a hulladékot. Dr. Csuzda Gábor a terület képviselőjeként fontosnak tartja a figyelemfelhívást.

„Visszatérő probléma a körzetemben és az egész városban is az illegális hulladék. Épp ezért minden évben figyelemfelhívó jelleggel szeretnénk megrendezni ezt az akciót, amelyet most is nagy sikerrel tudtunk megtartani. Csatlakozott a Vasvár Úti Általános iskola, a József Attila Gimnázium, a SZIKSZI és a görögkatolikus egyházközösség is. Emellett számos civil aktivista is” - nyilatkozta dr. Csuzda Gábor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője, területi képviselő.

Az akció igencsak sikeresnek mondható, hiszen sikerült megmozgatni a várost, és rengeteg zsák szemét összegyűlt. Ezek elszállítását az Ózdi Városüzemeltető Intézmény vállalta magára. Dancsok Tamás elégedett volt az idei eredménnyel.

„Nagyon örülök, hogy ismét sokan csatlakoztak ehhez az önkéntes szemétszedő akcióhoz. Sajnos szemét az mindig van, nem tudom, hogy miért, de van. Tudom, hogy egy nap alatt nem váltjuk meg a világot, de ez üzenet, hogy szemetelni ciki. Mi ennyit tudunk tenni azért, hogy a környezetünk élhetőbb legyen” - hangsúlyozta Dancsok Tamás, főszervező.

Emellett az Ózdi József Attila Gimnázium is csatlakozott a kezdeményezéshez. Ők is megkapták az előre előkészített kesztyűket és zsákokat, ám a tanulók holnap tisztítják majd meg az iskola és a kórház környékét.


765_0_t 765_1_t 765_2_t 765_3_t
765_4_t 765_5_t 765_6_t 765_7_t
765_8_t 765_9_t 765_10_t 765_11_t
765_12_t
Vissza