Növekvő számok2020. október 21. (szerda) 19:00 - Híreknews/9771_0_300.jpgÚjabb negatív rekord született, huszonnégy óra leforgása alatt 48 áldozatot követelt a koronavírus-járvány. A fertőzést újabb 1423 magyar állampolgárnál mutatták ki, ezzel országszerte átlépte az ötvenezret a betegek száma. Megyénkben immár 2939 fertőzöttet tartanak nyilván.

Átlépte az ötvenezer főt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma hazánkban. Ebből több mint 34 ezer számít aktív esetnek. Egyebek mellett ez derült ki az operatív törzs mai tájékoztatóján. A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője ismertette a főbb adatokat, és azt is elmondta, hogy huszonnégy óra leforgása alatt 48-an vesztették életüket a betegséggel összefüggésben.

„Magyarországon az összhalálozást tekintve egyébként az elmúlt tíz évre visszamenőleg elmondható, hogy nem nagyobb a halálozás, mint az elmúlt tíz évben. Kórházban 2023 koronavírusos beteget ápolnak, összesen 25 kórházban. 201-en vannak lélegeztetőgépen. Kórházban ápolt gyermekek száma 14, de szerencsére egyikük sem szorul intenzív ellátásra, vagy lélegeztetőgéppel történő lélegeztetés-támogatásra” - mondta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője.

A járványvédelmi szabályok betartatása folyamatos feladatot ad a hatóságoknak is. Erről, valamint a szükséges intézkedésekről az Operatív Törzs Ügyeleti Központjának vezetőhelyettese számolt be.

„A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló kormányrendelet szeptember 21-i hatályba lépése óta 1542 rendőri intézkedést hajtottunk végre a védelmi intézkedések megszegése miatt. Ebből 1322 volt a figyelmeztetéseink száma” - emelte ki Kiss Róbert, az Operatív Törzs Ügyeleti Központjának vezetőhelyettese.

Megyénkben egyébként az országos adatokhoz viszonyítva magasnak számít a regisztrált fertőzöttek száma. A legtöbb beteget Budapesten és Pest megyében vették nyilvántartásba, majd Győr-Moson-Sopron és nem sokkal lemaradva Borsod-Abaúj-Zemplén következik. Utóbbi esetében 2939 koronavírusos esetet igazoltak összesen. Az operatív törzs továbbra is a maszkviselés fontosságára hívja fel a figyelmet, valamint azt is tanácsolják, hogy aki teheti, kerülje a tömegrendezvényeket.

Kép forrása: internet.

Vissza