Címzetes főorvos (képgalériával)2020. október 22. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9773_0_300.jpgCímzetes főorvosi rangot kapott dr. Ádám Nelli. A fogszakorvos megszakítás nélkül húsz éve praktizál városunkban, ennyi ideje segít a helyi fájós fogú pácienseken, ennek elismeréseként adományozta neki városunk polgármestere a címet. Az orvos tavaly egyébként Pro Urbe Ózd-díjban is részesült már.

Tavaly az ünnepi képviselő-testületi ülésen többek között dr. Ádám Nellit is kitüntették a Pro Urbe Ózd-díjjal. A fogszakorvos ma pedig egy másik elismerést is átvehetett a Városházán, hiszen munkája jutalmául címzetes főorvosi ranggal illették. A díszoklevelet és a csokrot Janiczak Dávid polgármester adta át.

„Nagyon boldog vagyok, ez engem váratlanul ért. Soha nem számítottam ezekre a címekre, se az elsőre, se erre. Nem vagyok olyan ember, aki az életben ilyen eredményeket akart elérni, csak végzem a munkám, amit tudok, segítek az embereken, becsületből” - hangsúlyozta dr. Ádám Nelli, címzetes főorvos, fogszakorvos.

A fogorvos a kaukázusi Prikumszk városában született, diplomáját a Sztavropoli Egyetemen szerezte. 1992-ben érkezett Magyarországra, Ózdon 1999 óta megszakítás nélkül praktizál. Többek között erről is beszélgetett a polgármesterrel, aki szerint az ilyen emberek elismerést érdemelnek.

„Címzetes főorvosi címet adományoztam dr. Ádám Nelli fogszakorvosnak, aki több mint húsz éve praktizál Ózdon, és látja el a betegeket. Úgy gondolom, hogy amennyire lehet, meg kell becsülnünk azokat az orvosokat, akik az ózdiakon segítenek. Tudjuk, hogy a fogorvostól a legtöbben félnek, és az egyik legkínzóbb fájdalom a fogfájdalom, és ők azok az alapellátásban dolgozó orvosok, akik napi szinten beavatkozást végeznek, hiszen minden egyes tevékenység, amit a szájban végez, az beavatkozás, úgyhogy még felelősségteljesebb a munkája” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Szó esett többek között azokról az évekről is, amikor dr. Ádám Nelli még otthon dolgozott, és mesélt arról is, hogy férje révén került Magyarországra. Beszéltek aktuálpolitikai kérdésekről is, legalábbis ami az Örményország és Azerbajdzsán közötti konfliktust érinti.


773_0_t 773_1_t 773_2_t 773_3_t
773_4_t 773_5_t 773_6_t 773_7_t
773_8_t 773_9_t 773_10_t
Vissza