Családi körben (képgalériával)2020. október 23. (péntek) 19:24 - Városnews/9778_0_300.jpgKilencvenéves hölgyet köszöntöttek az Uraji Közösségi Házban pénteken. Elek Pálnét családtagjain kívül Janiczak Dávid, polgármester, és a városrész területi képviselője, Csák Árpád a jeles napon virággal, és emléklappal lepte meg. Az aktív közösségi életet élő ünnepelt születésétől fogva Urajon él.

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték városunk vezetői Elek Pálnét péntek délelőtt az Uraji Közösségi Házban. Janiczak Dávid polgármester emléklapot adott át a szépkorú hölgynek, Csák Árpád területi képviselő pedig virággal kedveskedett. Kati nénit ezután családtagjai üdvözölték. Az idős asszony 1930. október 23-án született Urajon, ahol egész életét töltötte. Tizenkilenc évesen, 1949-ben ment férjhez. Párja, Elek Pál Rimaszécsről származott. A házaspárnak két lánya született. Ma pedig már négy unokával, és három dédunokával büszkélkedhet az idős hölgy, aki nemcsak az ünnepek alkalmával, hanem a hétköznapokon is kedveli a társaságot.

„Van egy barátnőm, nagyon fiatal, hatvanöt éves. Vele nagyon jól vagyunk. Ő szokott többször eljönni hozzám. Gyöngyikének hívják, és vele nagyon jól el tudunk társalogni. Szeretek tévézni is. Van két szép cicám, nagyon szépek, értelmesek, csak éppen beszélni nem tudnak, és van egy puli kutyám” - nyilatkozta Elek Pálné. 

Elek Pálné évtizedeken át az ózdi Kötőipari Szövetkezetben dolgozott. Innen is vonult nyugdíjba. Az idős hölgy huszonöt éve özvegy, férje hetvenkét évesen hunyt el. A családtagok közül azonban többen is a közelében élnek, így mindig van társasága. Uraj közösségi életében is igyekezett aktívan részt venni. Ez az aktivitás pedig az óta is töretlen.  

„Urajon két nyugdíjas klub is működött. Egy női klub, és egy férfi klub. A női klubnak Kati néni aktív tagja volt. Sajnos azonban ennek a klubnak a vezetője elhunyt, így a klub is megszűnt. Azóta a nagyobb rendezvényekre el szokott jönni, de az aktív klubéletben már nem vesz részt. Ám örülünk, hogy kilencvenedik születésnapján köszönthetjük őt” - mondta Csák Árpád, területi képviselő. 

A virágcsokrok és jókívánságok után két tortával is meglepték a szépkorú hölgyet. Ezek egyikére az ünnepelt fiatalkori fotója került. A születésnapi üdvözleteket követően a megjelentek Kati néni egészségére emelték poharukat, ami után egy közös ebédet költötték el együtt.


778_0_t 778_1_t 778_2_t 778_3_t
778_4_t 778_5_t 778_6_t 778_7_t
778_8_t
Vissza