Négy fa (képgalériával)2020. október 26. (hétfő) 19:00 - Sportnews/9779_0_300.jpgKüzdelmes mérkőzésen szenvedett szoros vereséget a SalgÓzd Teke Klub az NB1 keleti csoportjának hetedik fordulójában. Stréerék az élmezőnyhöz tartozó Egert fogadták a Városi Stadion tekecsarnokában. A két csapat között a végére mindössze négyfás különbség alakult ki.

Az élmezőnyhöz tartozó Vilati Eger SE gárdáját fogadta az NB1-es bajnokság keleti csoportjának hetedik fordulójában a SalgÓzd Teke Klub. A mieink nehéz mérkőzésre készültek, a vendégcsapat ugyanis a pontvadászat élmezőnyéhez tartozik. A találkozó a várakozásoknak megfelelően alakult, a küzdelem végig kiélezett volt. A salgózdosok kivétel nélkül ötszáz fa fölött ütöttek, ellenfelét Stréer Tamás, Csanádi Csaba és Váradi Áron is felülmúlta. Végül minimális különbséggel diadalmaskodott az Eger, hiszen 3262 fát ütöttek, szemben a hazaiak 3258 fájával. Szettpontok tekintetében 12,5-11,5-es végeredmény alakult ki a Vilati javára. Végeredmény: SalgÓzd TK – Vilati Eger SE 3-5. Az egriek ezzel továbbra is harmadikok a tabellán.

„Bizakodva jöttünk ide, mert láttuk, hogy botladozik az Ózd hazai pályán. Stréer Tamás kiemelkedik az egész NB1 keleti csoportból, gondoltuk, hogy rá úgyse tudunk megfelelő embert állítani, pariban tudunk lenni vele. Így is sikerült mellette visszahozni 60 fát, tehát nem 111 volt a különbség, hanem mi is hoztunk 60 fát” - mondta Tamasi Antal, a Vilati Eger SE szakosztályvezetője.

A SalgÓzd elnöke úgy fogalmazott, számított arra, hogy nagy csata lesz a két csapat között a győzelemért, ugyanakkor reménykedett abban, hogy sikerül itthon tartani a bajnoki pontokat. Összességében azonban úgy véli, az egri együttes nagyon jó erőkből áll.

„Valóban nagyon szoros küzdelem volt. Számítottam rá, hogy a hazai pálya előnyét élvezve talán tudunk nyerni. Az Eger igazság szerint jobb csapat. Hatalmas szerencséjük volt, mert négy fa hat játékos után szinte nulla, egy dobás” - nyilatkozta Havaj István, a SalgÓzd Teke Klub elnöke.

A SalgÓzd egyébként igen felemás eredményeket produkált eddig a szezonban, két győzelem és két döntetlen mellett most harmadik vereségüket szenvedték el. Jelenleg a bajnokság hetedik helyén állnak, mindössze egy ponttal lemaradva az NKM Gáz SE mögött, viszont szintén csupán egy egységgel megelőzve a Szanki OBSE-t. A mieink november 14-én, az utolsó helyen tanyázó Ceglédi Vasutas SE ellen lépnek pályára, hazai környezetben.


779_0_t 779_1_t 779_2_t 779_3_t
779_4_t 779_5_t 779_6_t 779_7_t
779_8_t
Vissza