Sárban futottak (képgalériával)2020. október 26. (hétfő) 19:00 - Sportnews/9780_0_300.jpgKözel százötven indulóval rajtolt el vasárnap a II. Hangonyi-tó Trail terepfutóverseny a település focipályájáról. A résztvevők több távon is kipróbálhatták felkészültségüket. Sok ózdi sportoló is megmérette magát, de az ország számos más városából is érkeztek futók. Zákányi Panna a rövidebb versenyszámban abszolút győzelmet aratott és az ultrafutók közt legendának számító Bogár János is rajtvonalhoz lépett.

A zord időjárási körülmények ellenére is sok sportember döntött úgy tegnap délelőtt, hogy próbára teszik magukat a Hangonyi Tó Trail elnevezésű terepfutóversenyen. A második alkalommal életre hívott rendezvényen a résztvevők az egykörös 10,5 km-es mini maratonon és a kétkörös 21 km-es távon mérethették meg magukat. A rendezők a legkisebbekre is gondoltak, az alsó és felső tagozatosoknak a versenyközpont környékén kijelölt rövidebb szakaszokat kellett teljesíteniük. Tavalyhoz képest újdonságnak számított a váltóverseny, ugyanis a félmaratoni távon női, férfi és vegyes formációk is indulhattak.

„Egy biztos, ha az időjárás kicsit kedvezőbb lett volna, akkor nem tíz helyszíni nevezőnk lett volna, hanem akár harminc, negyven, ötven fő. Az eső főleg a kezdőket visszatartotta, tehát ha jövőre jobb időjárást kapunk egészen biztosan többen leszünk” - mondta Vitális István, főszervező.

A verseny a település focipályájáról indult, az útvonal pedig a tó körül haladt. A nevezők létszáma megközelítette a százötven főt, sok ózdi sportoló is volt, de érkeztek többek között Nyíregyházáról, Debrecenből, Szegedről és a fővárosból is indulók. Zákányi Panna azt mondja, hogy számára a pálya jól futható volt, amelyet eredménye is alátámasztott, hiszen a teljes 10,5 kilométeres mezőnyt maga mögé utasította.

„Én mindennap szoktam edzeni, erre a versenyre nem igazán készületem. Ez ilyen gyors ötlet volt, hogy induljak” - nyilatkozta Zákányi Panna.

A viadal egyre népszerűbb a futók körében, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a versenyen az a Bogár János is rajthoz állt, aki már huszonkétszer teljesítette a Bécs-Budapest maratont, amelyből hatszor első helyen ért célba, de a nevéhez köthető az első magyar Spartathlon-győzelem is.

„Ezt a versenyt az Ultrabalaton utáni levezetésnek nyilvánítom. Mostanában volt sok verseny amiken részt vettem, például a miskolci Barátság Maraton volt egy hete, előtte szintén ott a Hegyi Maraton, aztán az Ultrabalaton volt, ez most egy ilyen kis felüdülés lenne, de hát elég rövid táv, amelyet elég gyorsan kell teljesíteni. Rossz a terep is, ahogyan látom, de örömmel jöttem, mert tavaly is szerettem volna, csak tavaly más verseny volt, most pedig azt remélem, hogy fog sikerülni” - fogalmazott Bogár János, ultrafutó.

A rendezvényen minden futó a verseny logójával ellátott egyedi, fémből készült befutóérmet kapott, valamint megvendégelték őket egy-egy tál babgulyással is. Az eredményhirdetésen korosztályonként díjazták a legjobbakat.


780_0_t 780_1_t 780_2_t 780_3_t
780_4_t 780_5_t 780_6_t 780_7_t
780_8_t 780_9_t 780_10_t 780_11_t
780_12_t 780_13_t 780_14_t 780_15_t
780_16_t 780_17_t 780_18_t
Vissza