Állami elismerés2020. október 27. (kedd) 19:00 - Híreknews/9784_0_300.jpgÁllami kitüntetésben részesült dr. Bélteczki János. Az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehette át tegnap. Az ünnepélyes ceremóniát a Pesti Vigadóban tartották meg.

A vezetőt a hazai egészségügy területén végzett több évtizedes gyógyító-, illetve közigazgatási munkájáért, továbbá társadalmi szerepvállalásaiért ismerték el. A díjat Magyarország köztársasági elnöke, Áder János adományozta, amelyet eredetileg az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án adták volna át. Ezt azonban a járványhelyzet meghiúsította, ami miatt az időpont tolódott. A főigazgató az elismeréssel kapcsolatban köszönetét fejezte ki a kórház valamennyi dolgozójának.

„Itt egy kollektíva munkáját becsülték meg az által, hogy én egy kitüntetést kaptam. Egy viszonylag hosszú, öt éves folyamat van a hátunk mögött, ahol a kórház gazdasági helyzetét egyensúlyba hoztuk, ahol a működőképességét megpróbáltuk biztosítani, és a jövőbe is tekintettünk a fejlesztések kapcsán. Ezt én egyedül nem tudtam volna véghez vinni” - hangsúlyozta dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója.

Kép forrása: facebook

Vissza