Fokozott figyelem (képgalériával)2020. október 28. (szerda) 19:00 - Aktuálisnews/9786_0_300.jpgElővigyázatosságra inti a lakosságot a rendőrség halottak napjára és mindenszentekre készülve. A hatóságok minden évben kiemelt figyelmet fordítanak a temetők biztonságának megőrzésére, de mindenkit arra kérnek, tegyék meg a tőlük telhetőt, hogy elkerüljék az áldozattá válást.

Mindenszentek és halottak napja alkalmával Ózdon is sokan keresik fel a temetőket, hogy megemlékezzenek elhunyt hozzátartozóikról, barátaikról. Éppen ezért október végén és november elején jelentősen megnövekszik a forgalom a sírkertekben és azok környékén, sőt az ezt megelőző napokban az áruházakban és az utcai árusoknál is. A rendőrség a társszervekkel együttműködve mindent megtesz azért, hogy megőrizze a biztonságot és a tiszteletadás nyugalmát. Ugyanakkor a lakosságot is óvatosságra intik.

„Ha a temetőket, sírkerteket látogatjuk, mielőtt elindulunk otthonról, nyílászáróinkat zárjuk be. Ha gépjárművel megyünk a temetők környékére, akkor próbáljunk meg nem a temető közvetlen környezetében megállni, csak indokolt esetben. Gépjárművünk ajtaját jól zárjuk be, jól látható helyen ne hagyjunk semmiféle értéktárgyat” - hangsúlyozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A hivatalvezető hozzátette: ilyenkor nemcsak a gépjármű-, hanem a gyalogosforgalom is megnövekszik. A nagy tömeg pedig csalogató lehet a zsebtolvajok számára. Ezért az értékeket nem javasolt farzsebben, a táska oldalzsebében, vagy annak tetején tartani. Célszerű magunk elé fogni csomagunkat, hogy illetéktelenek ne férhessenek hozzá észrevétlenül. A járványhelyzet miatti óvintézkedésekre az operatív törzs hívta fel a figyelmet.

„Ha tömegközlekedési eszközön érkezik, akkor értelemszerűen a maszk viselése számára kötelező. Ha gépkocsival érkezik, akkor is azt javaslom, hogy akik nem egy háztartásban laknak, lehetőleg ne egy gépkocsival közlekedjenek. A temetőben pedig tartsuk egymástól a távolságot. A meleg üdvözléseket egy kicsit szorítsuk háttérbe. Úgy gondolom, a látogatás időtartamára a legbiztonságosabb az, hogyha maszkot viselünk” - mondta dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

A tisztifőorvos azt is hozzátette, hogy aki valamilyen betegség tüneteit véli felfedezni magán, inkább maradjon otthon, se közösségbe, se pedig a temetőkbe ne menjen el. A megemlékezés nyugalmához mindenki türelemmel és kölcsönös odafigyeléssel járulhat hozzá.


786_0_t 786_1_t 786_2_t 786_3_t
786_4_t 786_5_t
Vissza