Fontos hagyomány (képgalériával)2020. november 8. (vasárnap) 16:14 - Egyháznews/9823_0_300.jpgMegáldották a gépjárműveket az Ózdi Görögkatolikus Parókián. A liturgiát követően a hívek felsorakoztak az autóikkal a templom udvarán, majd Bodnár Dániel parókus Isten jóakaratát kérte a megjelentekre és azokra is, akik úton vannak. A vírushelyzet miatt egyébként a szertartásrenden is módosítottak.

Nem szokványos liturgiára várták ma reggel a híveket az Ózdi Görögkatolikus Parókián. A szertartás végén ugyanis lehetősége nyílt a megjelenteknek arra, hogy megszenteltessék járműveiket. Így szép sorban érkeztek a gyülekezet tagjai az udvarra. Mindenkire Isten áldását kérték, és szenteltvízzel hintették meg az autókat. A legtöbben rendszeres résztvevői a hétvégi liturgiáknak.

„Igazából minden vasárnap itt vagyunk a templomban. Úgy gondoljuk, hogy ez is egy nagyon fontos dolog, hiszen sokat vagyunk úton, és sok veszély leselkedhet ránk. Bízunk a Jóisten áldásában” - nyilatkozta Hevér Tiborné. 

Több éves hagyománya van már ennek a programnak városunkban. Bodnár Dániel parókus elmondta, hogy ezekben a nehéz időkben különösen fontosak az ilyen alkalmak.

„Nagyon fontos az, hogy az egyházközségünkben kialakult a hagyomány, hogy amennyiben valaki évközben új lakásba költözik, megáldjuk, vagy új gépjárművet vesz, akkor azt is megáldjuk. A láthatatlan istenerők, az angyaloknak a segítsége végigkísér minket életünk minden napján. Nem csak a látható és kézzel fogható világ létezik, amelyet megtapinthatunk és láthatunk. Az a láthatatlan világ is, ahol Isten jelen van” - mondta Bodnár Dániel, görögkatolikus parókus.

Annak érdekében, hogy még inkább megvalósulhasson a távolságtartás a szertartásrenden is változtattak, így mostantól reggel fél 9-kor és 10 órakor is lesz Szent Liturgia. A cél az, hogy összejöhessenek, de mindenkit próbáljanak megóvni a vírustól.


823_0_t 823_1_t 823_2_t 823_3_t
823_4_t 823_5_t
Vissza