Jelentkezés a felsőoktatásba2020. december 30. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/9960_0_300.jpgElindult a jelentkezés a felsőoktatásba. Minden 2021. szeptemberben induló osztatlan, alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre február 15-ig lehet jelentkezni. Városunkban a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozata a következő évre is három fajta képzést hirdetett meg. Ennek elvégzéséhez pedig Ózd Város Önkormányzata is segítséget nyújthat.

2017-ben kezdte meg a tanulmányait az első évfolyam a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatán. Az akkor elinduló két szakon a diákok nagy része mostanra már megkapta a végzettségét igazoló papírokat. Szaka Attila köznevelési és művelődési referens szerint kézzel fogható eredménye és sikere van a kezdeményezésnek, és biztat mindenkit, hogy éljen a továbbtanulás lehetőségével.

„Két nappal ezelőtt megjelent az új felvételi tájékoztató, és már a felvi.hu oldaláról elérhető, és gyakorlatilag beindult a jelentkezés. A Miskolci Egyetem a kihelyezett képzések tekintetében mind a három szakot meghirdette, tehát hozzánk ide az Ózdi Kihelyezett Tagozatra lehet jelentkezni államilag finanszírozott formában is nappali tagozatos szociális munka hallgatónak, ugyanígy nappali tagozatos anyagmérnök hallgatónak, és meghirdették a levelező formában induló mérnökinformatikus képzést is” - mondta Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

Szaka Attila hozzátette, hogy akárcsak tavaly, úgy most sem lehet az emelt szintű érettségitől eltekinteni, így mind a három szakra való jelentkezéshez szükséges azok megléte. A pontos feltételeknek persze érdemes utánajárni az egyetem honlapján, vagy a felvi.hu weboldalon. Fontos információ, hogy minden 2021. szeptemberben induló osztatlan, alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre február 15-ig lehet jelentkezni az E-felvételi felületen.

Akárcsak az előző években, a város idén is megpróbál minden segítséget megadni azoknak, akik valamelyik képzési formára szeretnének jelentkezni. Ingyenesen indul emelt szintű társadalomismereti, illetve igény szerint emelt szintű matematika felkészítő is.

Vissza