Vakcina kérdés2021. január 8. (péntek) 19:00 - Városnews/9978_0_300.jpgMegoszlanak a vélemények a koronavírus elleni oltóanyagról. A közvéleményben és a közösségi médiában a mostani időszak egyik legtöbbeket foglalkoztató kérdése az ellenanyagok hatása. A vakcinákkal kapcsolatosan kikértük a helyiek véleményét is. A válaszadók nagy része beadatná az oltást, azonban ameddig lehet, várnának az első tapasztalatokra.

Tegnap kezdődött meg az ózdi Almási Balogh Pál Kórházban a koronavírus elleni vakcinák beadatása az egészségügyi dolgozók számára. Bár a tömeges oltásra még várni kell, a közvéleményben és a közösségi médiában a mostani időszak egyik legtöbbeket foglalkoztató kérdése az ellenanyagok hatása. Ezzel kapcsolatban kikértük a helyiek véleményét is. Voltak, akik nem akartak megszólalni a témában, emellett pedig sokan bizonytalanok még.

„Én még szkeptikus vagyok egy kicsit, én ugyanúgy mint Orbán Viktor, várok. Különben benne vagyok a korban, hatvanöt éves elmúltam. Az a pici jó is jobb, mint a semmi” - mondta Nagy Ferenc.

„Azért vannak kételyei az embernek akárhogyan is van, csak attól függ melyik az erősebb. A félelem az erősebb a vírustól” - nyilatkozta Szép Imréné.

Sokan egyébként mindenképp beadatnák az oltást, hiszen szükségszerűnek érzik, viszont ameddig lehet, várnának az első tapasztalatokra.

„Én még egy ici-picit kivárok, mert nyilván azért ennek még nincsenek tapasztalatai, de azt gondolom fontos, hogy a nyájimmunitás meglegyen, tehát, hogy elérje az ország a hatvan százalékot is, és ez által legyünk védettek. Be fogom adatni, ha eltelik pár hónap, és lesznek tapasztalatok” - hangsúlyozta Kotlóczki Edit.

„A legtermészetesebb dolog, hogy beadatnám, egyértelmű csak legyen. Egyébként azt is butaságnak tartom, hogy nyavalyognak az emberek, hogy ilyen, meg olyan, de ugye honnan tudnánk, nem vagyunk vegyészek” - fogalmazott Roszjár Melinda.

Az Európai Gyógyszerügynökség egyébként először a Pfizer-BioNTech vakcináját engedélyezte, de néhány napja már a Moderna által fejlesztett oltóanyag is megkapta az engedélyt. A védőoltás egyszeri beadása nem elegendő, mindenképpen szükség van az ismétlésre. A védettség ezt követően nagyjából egy hét után alakul ki.

Vissza