Ózd Város Önkormányzata

Széchenyi pályázat
2023. április 2., vasárnap, Áron
Legújabb hírek
Város
2023. márc. 31.

43,5 millió forintért értékesített egy területet Ózd Város Önkormányzata. Az Eseti Bizottság a legjobb pályázót választotta ki, így hamarosan újabb, nagy szolgáltató jelenik meg a városban.

Oktatás
2023. márc. 31.

Természetvédelmi országos versenyen értek el sikereket a Vasvár Úti Általános Iskola diákjai. Három csapat is részt vett a döntőben. Több elméleti és gyakorlati feladatot oldottak meg.

Egyház
2023. márc. 31.

A nagyböjti időszak végéhez közeledve liturgiát és lelki gyakorlatot tartottak az Ózdi Görögkatolikus Parókián. Az igehirdetést dr. Orosz Atanáz püspök celebrálta.

Nyolcvanegyen adták vérüket.
Egészség
2023. márc. 30.

A hónap utolsó szerdáján, az Árpád vezér út 22-es szám alatt várták a véradókat. Az önzetlen segítők száma időről időre mindig változik. Most nyolcvanegy embertársunk jelent meg az alkalmon.

A Piac út mentén is van olyan szakasz, ahol megújult a felület.
Fejlesztés
2023. márc. 30.

Jól halad a komplex járdaépítési program a városban. A Március 15-e, a Balassi Bálint és a Piac út mentén is van olyan szakasz, ahol megújult a felület.

A fiatalok pakolják a papírokat.
Oktatás
2023. márc. 30.

Ismét papírgyűjtést szerveztek a Bolyky Tamás Általános Iskolában. Három napig vitték a fiatalok a hulladékot a létesítménybe. Ezalatt az idő alatt majdnem feltöltöttek két konténert.

Távoli kép a teremben ülőkről.
Önkormányzat
2023. márc. 29.

Az ÓSÉK és az ÓMÉK üzleti terve és két iskola átszervezése is helyet kapott az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság ülésén. Minden napirendi pontot elfogadtak a tagok.

A Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium épülete.
Város
2023. márc. 29.

Két iskola kerül az egyház tulajdonába. Egy törvénynek köszönhetően az egyház tulajdonba kérheti az általa jelenleg kezelésben és üzemeltetésben tartott oktatási intézményeket.

Távoli kép az Alkotmány Úti Óvodáról.
Város
2023. márc. 29.

Családok átmeneti otthona lesz az Alkotmány Úti Óvoda épületéből. Ennek érdekében már körülbelül két éve folynak a tárgyalások a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió képviselőivel.

Távoli kép a teremben ülőkről.
Önkormányzat
2023. márc. 28.

Több tízmillió forintos bevételt jelentő ingatlanértékesítés elfogadását javasolja a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság. Üzleti tervek és rendeletmódosítások is szerepeltek a napirendi pontok között.

Sorakoznak a muskátli palánták a kertészetben.
Város
2023. márc. 28.

A város virágosítását készítik elő az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói a Győzelem úti Kertészetben. Jelenleg a kora tavaszi munkálatok, ültetések zajlanak.

Rotoszkóp-animáció készítése.
Oktatás
2023. márc. 28.

Digitális eszközökkel tartottak kreatív alkotó műhelymunkákat a Vasvár Úti Általános Iskolában. A foglalkozásokat a Nemzeti Tehetség Program keretén belül valósították meg.