Kultúra

Városunkban rendkívül színes kulturális élet zajlik, amelyeknek a különböző hangulatú és profilú kulturális intézmények szolgáltatnak kiváló helyszínt. Egész évben találhat magának programot, minőségi időtöltést nyújtó elfoglaltságot az érdeklődő. Szinte mindegy, hogy képző-, tánc-, vagy színházművészetre, hagyományőrzésre és -ápolásra, esetleg zenei képzésre gondolunk; találunk olyan lelkes csoportot, akik tárt karokkal és segítő kezekkel várnak, hogy bevezessenek varázslatos világukba.                        
      A pezsgő kulturális élet természetesen nemcsak zárt terekben zajlik, tavasztól késő őszig a város számos pontján rendeznek szabad téren városrészi napokat, fesztiválokat, bálokat, városi ünnepségeket. A színes és gazdag kulturális kínálat mozgatórúgói azok a vendégszerető, munkásságuk iránt elkötelezett és alázatos dolgozók, amatőr művészek, akik nap mint nap tesznek annak érdekében, hogy elkápráztassák a kultúrát kedvelőket.
Az alábbi intézményekben, helyszíneken biztos, hogy mindenki talál érdeklődésének megfelelő programot, kínálatot! Valamennyien meleg szívvel, jó kedvvel és lelkesen várják látogatóikat!