TOP-1.1.3-15 AZ ÓZDI VÁROSI PIAC FELÚJÍTÁSA ÉS AGRÁR- LOGISZTIKAI FEJLESZTÉSE

 

[Helyi] 5325_0.jpg[Helyi] 5325_1.jpg[Helyi] 5325_2.jpg[Helyi] 5325_3.jpg

 

 

 

Termelői piac épül

Az előzetes tervek alapján 2018 szeptemberére valósul meg a fejlesztés Ózdon a Területi Operatív Program ”Helyi gazdaságfejlesztés” című nyertes pályázatának keretében, 400 millió forint támogatásból. A kialakítandó új piacrész elsősorban a gazdaságfejlesztést és a termelők piacra jutásának elősegítését szolgálja majd.

A beruházás pontos helyszíne a mai ruhás piac északi része, a gyalogos híd és az Újváros felőli bejárat összekötését jelentő járda és a Piac út közötti háromszög alakú terület.

Az új kereskedelmi részt az út oldalán zárt építmények láncolatából álló büfé, 4 db üzlet valamint piacfelügyeleti irodából és hűtőraktárból álló épületsor zárja. A zöldterületek hiányának enyhítésére, jó klimatikus tulajdonságokkal bíró zöldtetős lefedés készül.

Az épületsor és a szervizúttá szélesítendő járda közötti területen 5 blokkból álló sávos nyitott-fedett elárusítótér kerül kialakításra, melynek minden árusítóhelyét világítással és önálló áramvételezési lehetőséggel látják el, amely a tulajdonképpeni termelői árusító helynek nevezhető. A fedett árusítóhelyekről a folyosók két irányába történik majd az értékesítés, de egy árusító egység csak egy frontvonalra szolgál ki.

Az építés körbekerített területen történik, lényegesen nem befolyásolja a piac működését. A fejlesztést követően kialakuló új elárusítóhelyek használata plusz terheket nem jelent az árusok részére.

 

Sajtóanyagok:

 

 

 

 

Képdokumentáció:

 

Letölthető dokumentumok: