Ózd Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának partnerségi egyeztetése

 

Ózd Város Önkormányzata 187/2016. (VIII.30.) számú önkormányzati határozatával hagyta jóvá a korábban elkészített Integrált Településfejlesztési Stratégiájának (továbbiakban: ITS) felülvizsgálatát, mely széleskörűen vizsgálja és értékeli a város természeti, környezeti, közlekedési adottságait, valamint a helyi társadalmi, közszolgáltatási, gazdasági helyzetét. Az ITS Ózd és a kistérség egyik legfontosabb stratégiai dokumentuma, mely lehetővé teszi elsősorban a Terület- Településfejlesztési Operatív Program Plusz források hatékony elérését.

A TOP_PLUSZ források még hatékonyabb igénybevétele érdekében – elsősorban a TOP_PLUSZ- 1.1.3-21-BO1-2022-00001 sz., „Komplex turizmusfejlesztés Ózd városában” című projekthez kapcsolódóan – lehetőség nyílt az ITS újabb felülvizsgálatára. A módosított ITS a jelenleg hatályos Településfejlesztési Koncepcióra épül, az újonnan nem került kidolgozásra.

Véleményét, javaslatait a „Véleményező adatlapon” várjuk, a partnerségi egyeztetési rendeletben meghatározott 21 napos véleményezési időtartamon belül. Ezen időszakban beküldött vélemények kerülnek értékelésre és bedolgozásra a dokumentumba.

Letölthető dokumentumok: