TOP_PLUSZ-3.3.2-21-BO1-2022-00034 Ózdi Nemzetőr úti orvosi rendelők infrastrukturális fejlesztése

ÓZDI NEMZETŐR ÚTI ORVOSI RENDELŐK

INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE

TOP_PLUSZ-3.3.2-21-BO1-2022-00034

Ózd Város Önkormányzata a TOP_PLUSZ-3.3.2-21 „Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése” című pályázati felhívásra sikeres támogatási kérelmet nyújtott be annak A) Egészségügyi alapellátás fejlesztési területére és 77,13 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében kerül megvalósításra, melynek forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Az elnyert projekt átfogó célja, hogy a térség minden lakosa számára magasabb színvonalú, infrastrukturális ellátottsággal rendelkező egészségügyi intézmények álljanak rendelkezésre. A Nemzetőr úti orvosi rendelő felújításával a háziorvosi körzetekhez tartozó lakosság részére biztosított az egészségügyi alapellátás minőségének, színvonalának emelése. A felújítással szeretnénk elérni a rendelő épületének költséghatékonyabb üzemeltetését is.

A projektben az Ózd, Nemzetőr u. 19-22. szám alatti épület „A” épületrésze kerül felújításra. Az épületrészben gépészeti korszerűsítés, az ivóvíz és szennyvíz vezetékek cseréje, az elavult elektromos hálózat cseréje és új elektromos hálózat kiépítése új, energiatakarékos lámpatestekkel, hővisszanyerős szellőztető rendszer, beltéri burkolatok bontása és újraburkolása, beltéri és homlokzati nyílászárók cseréje, falfelületek glettelése, festése, az álmennyezet cseréje, hőszivattyús rendszerű mono- és multi split klímák telepítése, valamint a betegellátás hatékonyságának és gördülékeny lefolyásának biztosítását kiszolgáló eszközbeszerzés van betervezve.

A projekt megvalósítási időszaka: 2023. április 1. – 2024. június 30.
Kedvezményezett: Ózd Város Önkormányzata
Támogatás összege: 77.128.810 Ft

A projektről bővebb információt a www.ozd.hu oldalon találhatnak. További információ az Ózdi Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Osztályáról (06/48/574-138) kérhető.

Kommunikációs anyagok:

Sajtóanyagok: