Tartós élelmiszer
Hírek
2021. dec. 9.

Tartós élelmiszer

Családoknak oszt majd tartós élelmiszert az MSZP Ózdi Szervezete és a Csapatban Ózdért Egyesület. A rászorulókat és a nagycsaládosokat részesítik előnyben.

A korábbi esztendőkben a Mikulás az Európa térre érkezett. A Csapatban Ózdért Egyesület az MSZP Ózdi Szervezetével közösen évről évre ünnepséget szervezett, a Civil Ház előtt gyerekek és idősek közösen várták a Mikulást. A teret forró tea és forralt bor illata, valamint karácsonyi zene töltötte be. Azonban a járványhelyzet ezt most nem teszi lehetővé. A világító karácsonyfa ennek ellenére is felkerült a házra, a jótékony szándékú ajándékozást másképpen kellett megoldaniuk.

„Az ünnepek közeledtével az idén is kigyulladtak a fények a Civil Ház előtt. Sajnálatos módon a hagyományos rendezvényünket, amit már most nyolcadik alkalommal tartanánk, azt a fokozott járványhelyzetre való tekintettel nem merjük felelősen megtartani. Ezzel kapcsolatban viszont nem múlhat el a karácsony adomány és jótékonykodás nélkül” - mondta Angyal Béla, a Csapatban Ózdért Egyesület elnöke.

Egy támogatás segítségével osszák majd ki a személyeknek, családoknak a tartós élelmiszert. A rászorulókat és a nagycsaládosokat részesítik majd előnyben. A bevásárlásban és a csomagolásban az aktivisták fognak segédkezni.

„Idén elmarad a hagyományos karácsonyi ajándékozás. De azt gondoltuk, hogy a gyerekeket minden évben meg kellene ajándékozni, valamint a szerényebb körülmények között élő családokat is. Az MSZP és a Csapatban Ózdért Egyesület úgy döntött, hogy főleg élelmiszert vásárolunk. Ebben nagy segítség volt az MSZP Szolidaritási Alapból juttatott pénzügyi forrása” - nyilatkozta Kiss Sándor, az MSZP Ózdi Szervezetének elnöke.

Az élelmiszer megvásárlását követően becsomagolják azokat és kihordják a kiválasztott személyeknek. Körülbelül 70-100 háztartásba szállítják el a csomagokat. Emellett gyerekjátékokat és édességet is tesznek bele, hogy ezzel is szebbé tegyék az apróságok karácsonyát.