Újra közösen
Hírek
2021. dec. 10.

Újra közösen

Ünnepi díszbe öltözött a Falu karácsonyfája is. A környező iskolákba és óvodákba járó fiatalok és pedagógusaik vettek részt az eseményen. Énekszóval és versekkel tarkították a rendezvényt.

Szívhez szóló dallamok törték meg a Falu városrész csendjét ma délelőtt. A Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium diákjának, Rási Zorkának előadásával kezdődött meg a Petőfi téren felállított fenyőfa közös feldíszítése. Ezt követően versek hangoztak el. A diákok tanáraikkal közösen is előadtak egy dalt. A SZIKSZI-s tanulók a városi adventi ünnepségen is szerepelnek majd. Produkciójukat ezen a vasárnapon láthatják majd az arra kilátogatók.

„Van egy folyamatosan bővülő és változó énekkar a SZIKSZI-ben. A kollégák a gyerekekkel készülnek a városi adventi ünnepségre is. Abból a műsorból hoztunk egy kis morzsát, két dalt és egy verses részt. Nagyon szívesen teszünk eleget ezeknek a felkéréseknek. Mi is aktív részesei kívánunk lenni a Falu életének. Ezért is vagyunk most itt és azért, mert mi is szerettük volna díszíteni a karácsonyfát” - mondta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium igazgatója.

A műsor után megkezdődött a fa díszítése, amelyen az Ózdi Városközponti Óvodák Mogyorósvölgyi Óvodájanak apróságai, a Csillagfürt EGYMI tanulói és pedagógusai, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola diákjai, továbbá a József Attila Gimnázium és Kollégium megjelentjei helyezték el az általuk hozott tárgyakat. A résztvevőknek apró ajándékkal is kedveskedtek, így mindenkinek jutott az ilyenkor elmaradhatatlan szaloncukorból.

„Nagy öröm számomra, hogy a Falu térségének minden oktatási intézménye elfogadta a meghívásomat, és közösen díszíthettük fel az itt található karácsonyfát. Sajnos tavaly ezt a rendezvényt nem tudtuk ilyen formában megtartani. Most azonban sikerült, és mindenki örömére itt fog állni ez a fa a Petőfi téren” - nyilatkozta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A díszítésben egy helyi vállalkozó és munkatársai működtek közre. A magasabban található ágakra az ő segítségükkel helyezhették el a fiatalok az általuk hozott díszeket. A Falu térségében élők, vagy éppen az erre járók mostantól gyönyörködhetnek a feldíszített fában.