Hasznos beruházás
Város
2021. dec. 10.

Hasznos beruházás

Összenyitják a Vencel teret és a Vasvár utat, és új megállóhelyeket alakítanak ki. Ezzel lezárult az a projekt, amelynek keretében sok helyen sikerült javítani a közlekedés színvonalát.

Még 2021 júliusában fogadta el a képviselő-testület azt a határozatot, aminek következtében elindulhatott az a kivitelezés, melynek során egy mintegy 135 millió forintos keretből, közel 5 kilométernyi új útszakasz készülhetett el. Később több kiegészítés is belekerült a tervbe, így számos parkoló is megvalósulhatott. Ma délelőtt így már a Vencel térnél zúgtak a munkagépek. A szakemberek szerint jól fogadták őket a városlakók az építés ideje alatt.

„Nagyon toleránsak voltak velünk az emberek. Elnézték azt a felfordulást, amit csináltunk. Örülünk neki, hogy nem tették szóvá, hogy mennyi kellemetlenséggel jár egy ilyen építkezés” - mondta Győrfi Csaba, a Lasped Kft. brigádvezetője.

Ottjártunkkor épp azt a zúzalékot helyezték el a járda rétegrendjébe, amivel előkészítették a terepet a későbbi aszfaltozásnak. Szintén ekkor véglegesítették Janiczak Dávid polgármester javaslatára azt az ívet, amit az autósoknak követniük kell majd amikor áthaladnak az összekötő úton.

„Nagy sikernek tartom, hogy ebben az esztendőben saját erőből sikerült az aszfaltozásra jelentős forrást találunk, így a város mind a 10 körzetében a lehető legrosszabb állapotú utakat tudtuk javítani. Valamint a forgalomtechnikai szempontok javítása is cél volt. Így a Vencel térnél egy összekötés alakul ki a Vasvár úttal. Kinyitjuk a parkolót a főút irányába, hogy ne csak egyfelé lehessen belőle kimenni, főleg piacnapokon amikor nagyon jelentős a forgalom. Emellett új parkolóhelyeket is kialakítanak. Körülbelül 15-17 új megálló hely válik tehát elérhetővé. Ezt hamarosan igénybe is vehetik a piacozók és azok, akik itt szeretnének parkolni” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

A szakemberek vélhetően hétfőn terítik el a meleg aszfaltot a területen. Ezzel pedig véget ér a folyamat. A tervek szerint, ha a költségvetés lehetőséget biztosít rá, a jövőben mindenképp folytatják a közúthálózat-fejlesztését.