Ünnepek után
Város
2022. jan. 5.

Ünnepek után

A város számos pontján tevékenykednek az ÓVI munkatársai. Az enyhébb időjárás miatt több feladat elvégzésére is van lehetőség. Hamarosan a karácsonyi díszeket is eltávolítják.

Többek között árokburkolási munkálatokat is végeztek az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. Az ezzel kapcsolatos feladatokat a Bányász úton csinálták a szakemberek, mintegy negyven méteres szakaszon. Az előkészítést tegnap kezdték meg, így ma már a mederelemek is a helyükre kerülhettek. Az enyhébb időjárás kedvez az ilyen jellegű tevékenységeknek, amelyek csak hó- és fagymentes időszakban végezhetők. Persze a dolgozókkal a város egyéb területein is találkozhattunk. Így például Táblában markológép és úthenger zaja töltötte be a területet.

„A Sümeg úton egy útfelújítást végzünk salakozással, mert ott egy vízügyi beruházás volt, és eléggé saras út alakult ki. Ezt a vízművekkel közösen végezzük el, valamint a Liszt Ferenc úton végzünk ároktisztítási munkákat” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A Sümeg úton mintegy ötszáz méteres szakaszt érintettek a salakozási munkálatok, amelyet a tervek szerint két nap múlva be is fejeznek. Az ÓVI szakembereinek az ünnepek alatt is sok feladatuk volt. Akkor azonban a havazás miatt a síkosságmentesítés került előtérbe. Később pedig az év utolsó napján keletkező hulladékot távolították el. Így többek között rakéták, petárdák maradványait. Vízkereszthez kapcsolódóan azonban hamarosan egyéb feladatok is várnak az ÓVI dolgozóira.

„Január 6-a jön holnap. Ehhez kapcsolódóan a városban mi is elkezdjük megszüntetni a karácsonyi díszleteket. Itt a Gyújtón fogjuk kezdeni. Először is a manókkal, utána az Ózd felirat körüli dekorációkat fogjuk beszedni. Jövő héten pedig leszedjük az adventi koszorút, és az a körüli dekorációkat” - nyilatkozta Léman Ildikó, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény mezőgazdasági részlegvezetője.

Mindezek mellett a várost díszítő növényekkel kapcsolatban is vannak feladatok, amelyeket a téli időszakban is el kell végezniük az ÓVI munkatársainak. Így a cserjetakarítás mellett a téli metszéseket. Ezek friss nyomai jól láthatóak például a Gyújtó téren lévő park fáin is.