Hamis adatokkal
Rendőrség
2022. jan. 7.

Hamis adatokkal

Körözött személyt fogtak el az ózdi rendőrök, akik bejelentést követően egy somsályi ingatlanba vonultak ki. A férfi hamis adatokkal akarta megtéveszteni az egyenruhásokat.

Bejelentést követően, körözött személy miatt vonultak ki az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai egy Somsály városrészben található ingatlanba. Az egyenruhások a kiérkezést követően igazoltatták az ott tartózkodókat. Ám az egyik férfi megpróbálta félrevezetni a rendőröket.

„Kollégáim a lakásban igazoltatásra szólították fel a bent tartózkodókat, ahol egy férfi többször egymás után más személyazonosságát diktálta be, de kollégáim szemfülességének köszönhetően még a helyszínen megállapításra került a hamis adatokat bemondó férfinak a személyazonossága. Az intézkedés végén kiderült, hogy őt négy esetben körözik különböző hatóságok” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A férfi ellen több, garázda jellegű cselekmény, továbbá ittas vezetés miatt is eljárás van folyamatban. Ez esetben sikerült kézre keríteni a körözött személyt, ám igen hosszú az a lista, amely a rendőrség hivatalos honlapján látható. A police.hu oldalon  körözések és körözési toplista néven találhatók azok, akiket elfogatóparancs alapján keres a Magyar Rendőrség. Fontos tudni, hogy bejelentés az adott személy adatlapjáról elérhető alkalmazással tehető meg, amely anonim módon is történhet.

A police.hu oldalon található körözött személyek listáján vannak olyanok, akik különösen veszélyesek. Ezt a rendszer a fényképükön található ikonokkal is jelzi. Ám ha valakit felismernénk, semmilyen esetben sem szabad egyéni akcióba kezdeni, hiszen ez a hatóságok feladata. A legnagyobb segítség ilyenkor az, ha bejelentést teszünk.

Vannak olyan körözött személyek, akiknél nyomravezetői díjat is felajánl a Magyar Rendőrség. A megjelölt összeg annak fizethető ki, aki olyan információt közöl a hatósággal, ami alapján annak tartózkodási helye megállapítható. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. Amennyiben pedig arra szükség van, az eljáró szerv a tanú védelmére megteszi a kellő intézkedéseket.