Autókat loptak
Rendőrség
2022. jan. 18.

Autókat loptak

Letartóztatásban várja sorsát az a három ózdi fiatal, akiket kétszer fogtak el a rendőrök. Többek között jármű önkényes elvétele, kifosztás és lopás megalapozott gyanúja miatt folyik ellenük eljárás.

Három ózdi fiatalt hallgattak ki a rendőrök a napokban. Jármű önkényes elvétele, kifosztás, lopás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai egy 24 éves helyi férfival és fiatalkorú társaival szemben. A filmbe illő jelenetek sora tavaly év végén kezdődött.

„Eljárás indult két fiatal férfivel szemben, akik még 2021. december 30-án Bánréve vasútállomás elől eltulajdonítottak egy gépjárművet, amellyel teljesen Pestig közlekedtek. Az összehangolt rendőri, nyomozói, közrendvédelmi és a tevékenységirányítási központ munkájának köszönhetően feltérképezték a gépjármű haladási útvonalát, és Budapesten egy szemfüles járőr lekapcsolta a gépjárművet és elfogta, majd előállította a két fiatalkorú személyt” - emelte ki Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A jármű körözését az Ózdi Rendőrkapitányság a bejelentést követően azonnal elrendelte. A keresett autót a fővárosban a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedési járőrei vették észre még aznap fél tizenkettő körül a Mogyoródi úton. Az autós először megpróbált elhajtani előlük, de a rendőrök megállították. A kocsiban ülő 15 éves és 16 éves fiúkat előállították a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságra, majd értesítették ózdi kollégáikat. Ám itt még nem ért véget a történet.

„Ezt követően ugyanis január 12-én és január 13-án Ózdon két idős asszonynál is megjelentek a fiatalok 24 éves társukkal kiegészülve, majd rendőrnek adták ki magukat. Az idős hölgyek azonban nem hittek nekik és azt mondták, ha nem távoznak rendőrt hívnak. Az egyik helyszínt el is hagyták, a másik háznál azonban megvárták, míg az idős tulajdonos elalszik” - mondta Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Majd ezt követően ellopták az autóját, de nem voltak túl szerencsések, ugyanis nem jutottak messzire. Egy közeli árokba hajtottak vele, ám még ez sem volt elég. Egy harmadik ózdi ingatlan udvarán lévő melléképületből pedig különféle élelmiszereket loptak el. A hármast január 13-án a hajnali órákban az ózdi rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és azóta a bíróság le is tartóztatta mindegyikőjüket.

Kép forrása: police.hu