Tüzelő felajánlás
Város
2022. jan. 21.

Tüzelő felajánlás

Egy vállalkozó felajánlásának köszönhetően kapnak fát a rászorulók. A bontásból származó anyag az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat segítségével jut el a hátrányos helyzetű emberekhez.

Javában zajlik az elbontása a Johnson Electric egyes épületeinek. A munkálatokat végző cég két ütemben hajtja végre a feladatot. Az első körben kitermelt faanyagot a vállalat felajánlotta a város részére, hogy ezzel segíthessék az Ózdon élő szegény embereket. Mikor összegyűlik egy konténernyi mennyiség, elszállítják a kijelölt területre. Ott már az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat dolgozói gondoskodnak róla.

„Polgármester úr közreműködésével sikerült egy megállapodást kötni a bontást végző céggel. Varga Gábor ügyvezető felajánlásából körülbelül 200 köbméter bontott faanyagot kapunk. A vállalat leszállítja az Oxigéngyár telephelyére a bontott faanyagot, amit az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat kisteherautójával szállítjuk ki a rászoruló családok részére” - mondta Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Miután a dolgozók felpakolták a mintegy másfél-két köbméternyi faanyagot elindultak a célterületek felé. A kiszállítást már szerdán elkezdték, egy-egy munkanapon 4-4 fuvart csinálnak meg. Többek között a Kőalja útra, Velence-telepre, Kistóba és Bánszállásra is került már egy-egy adag. Horváthné Váradi Anna egyedül neveli négy gyermekét, így igencsak jól jött ez a lehetőség számára.

„Nagyon nagy segítség számomra megmondom őszintén. Egyedülálló édesanyaként ez nagyon jól jön számára. Ezúton is szeretném mindazoknak megköszönni, akik segítettek nekem ebben. Számomra egy nagyon jó dolog, mivel édesanyám is elhalálozott, nagyon nagy segítség” - nyilatkozta Horváthné Váradi Anna.

A felajánló cég azt is vállalta, hogy az Oxigéngyár területén keletkező hulladékról is gondoskodik. Az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat munkásai folyamatosan dolgozzák fel a beérkezett mennyiséget, így a következő héten is találkozhatunk majd a kis platóssal, miközben a regisztrált rászorulók számára nyújt segítséget.