Tarantula Expó
Város
2022. jan. 22.

Tarantula Expó

Vándorkiállítást tartott a Pók és Tarantula expó az Ózdi Városi Könyvtárban. A házikedvencek mellett egzotikus állatok is kerültek a terráriumokba. Egyes fajokat kézbe is vehettek a látogatók.

Sok érdeklődőt vonzott a Tarantula Expó. Az Ózdi Városi Könyvtárban megtartott vándorkiállítás során az érdeklődők különböző fajokkal ismerkedhettek meg. A Budapestről érkező hobbi állatgyűjtők hétről-hétre járják az országot, hogy bemutathassák állataikat. Takács Béla, a Pók és Tarantula Expó ügyvezető igazgatója fiatal korában kezdte el összeszedni az apróságokat. Preparált bogarakkal kezdte, majd a gyűjteménye kezdte kinőni magát. Mostanra különböző pókfajták, hüllők, nyulak és rágcsálók is helyet kaptak az utazó terráriumokban. Rajtuk kívül egyébként nagyobb testű állatokkal is foglalkoznak, mint például az elefánt vagy a teve.

„Vannak egyes állatok, amiket meg lehet fogni, mert meg van szelídítve vagy kézhez van szoktatva. Például van olyan kígyó faj, ami kikel, és azt már rögtön ember kézhez kell fogni, altatni vagy nevelni, mert egyébként ösztönből a kígyó egy vadállat. A támadó ösztön pedig minden vadállatban benne van” - emelte ki Németh János, hobbi állatgyűjtő.

Elmondásaik alapján leginkább a fiatalabb korosztály érdeklődik ezek iránt az események iránt. A szülők gyakran elhozzák gyermekeiket, hogy megismertessék velük a különböző fajokat. Most is voltak olyan bátor jelentkezők, akik nyakukba vették a kígyót, ám a legtöbben csak távolról szemlélték a terráriumokat.

„Hát ilyen pókfóbia. Hátha elmúlik így, hogy látjuk sűrűbben” - mondta Gönczi Katalin.

„Tetszett a felhozatal, az elrendezés, minden tetszett. Nagyon jól éreztem magamat” - nyilatkozta Orosz Mihályné.

Az emberek a házi kedvencek mellett több különleges aprósággal is találkozhattak, mint például a pöttyös gekkó, az óriáslemezes gyík, a sisakos baziliszkus vagy a malajziai földtigris tarantula. Jövőbeli terveik között szerepel egy Zoo Park megnyitása Nagykőrösön, ahol vegyes kiállítással készülnek majd az érdeklődőknek.