Hívjunk segítséget
Rendőrség
2022. jan. 25.

Hívjunk segítséget

Több társasház lépcsőházát használják illetéktelenek a városban. Ha valaki nem érzi biztonságban magát lakásában, akkor hívja a 112-es segélyhívó telefonszámot.

A városközpont épületeinek ablakain kinézve az ott lakók éjszaka, vagy éppen a hajnali órákban gyakran látnak céltalanul lődörgő embereket. A lépcsőházak legfelső emeleteire pedig be is jutnak olyan személyek, akik aztán jogtalanul használják a területet. Ilyen probléma bejelentésével többször is értesítették már a rendőrséget.

„Nagyon sok atrocitás ér, mert bejönnek a lépcsőházba. Ott van a tű és a papír, amit égetnek. Az egészségügyben dolgoztam, ebből a szempontból is van rálátásom. Olyan hangokat bocsájtanak ki magukból, mint az állatok, így az ember odabent a lakásban félelmet érez” - mondta Czikora Gáborné.

Hasonló a helyzet a régi Béke szálló környékén is. 2020 júniusában az egyik éjszaka éles üvegszilánkokkal találkozhattak az arra járók. A veszélyes törmelék vélhetően az évek óta romló állapotú, és elhagyatott épületből származott, amelyet valaki szándékosan megrongált. Az ehhez hasonló cselekedeteket sokszor bódult állapotban követik el.

„Felhívjuk a lakosság figyelmét, amennyiben lépcsőházak kilencedik-tizedik emeletén található lépcsőfordulókban illetéktelen személyeket találnak, illetve furcsa zajokat és hangokat hallanak, akkor semmiképpen se intézkedjenek magukban. Hívják a rendőrhatóságot, akik megfelelő eszközökkel felszerelve tudják megközelíteni ezeket a személyeket, mert nem lehet tudni, hogy milyen szer befolyásoltsága alatt vannak” - hangsúlyozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az ilyen elhagyatott, rossz állapotban lévő épületek vonzzák a hajléktalanokat, vagy a káros szenvedélybetegséggel küzdő személyeket. Ha valaki nem érzi biztonságban magát lakásában, akkor hívja a 06-48/570–070 vagy a 112-es segélyhívó telefonszámot. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai jó kapcsolatot ápolnak a tűzoltókkal és a mentősökkel, így velük együttműködve tudják ezeket a személyeket a megfelelő helyre szállítani.